Gå til innhold
Arkivverket

[#18818] forfedre og etterfølgere av Jakob Colbeinsen Sunde og kona Kathrine Andersdatter


Gjest Rune Skåland
 Del

Recommended Posts

Gjest Rune Skåland

Jeg prøver å finne noen opplysninger om disse to. Har funnet ut navnene på barna og fødselsår men ikke noe særlig mer. Jakob kommer fra Sunde i (g)jølster prestegjeld. kathrine kommer i fra Wiken i (g)jølster prestegjeld. Om noen har noen opplysninger om hvor jeg kan finne ut mer hadde det vært veldig fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rune Skåland

Jakob er født ca 1828 og Katharine er født ca 1820. den ene sønnen Samuel Christian Jakobsen er født 25.07.1864 og døpt 25.09.1864

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Jacob var sønn av Colbein Johannessen, som i 1825-tellingen for Jølster står oppført med sine foreldre Johannes Andersen Sunde og Lisbeth Iversdatter. De ble gift i 1797: [url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=joelstvi&variabel=0&postnr=1184&fulle=true&spraak=n>LenkeVed folketellingen 1801 finnes de her LenkeSom man ser i 1801-tellingen står husbondens mor som Elj Johannesdtr. Hun kom fra Dvergsdal, og giftet seg i 1772 med Anders Sunde:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Det ble holdt skifte etter Anders Nilsen Sunde 8. oktober 1799. Han etterlot seg enken Eli Johannesdatter, og barna Johannes, Nils, 24 år, Ole, 14 år, Jacob, 12, Nicolaia, 20, og Johanna, 17 år.Johannes Andersen er døpt 9. august 1772.Anders Nilsen Sunde var angivelig 59 år gammel da han døde i 1799, men var døpt 26. februar 1741, og var sønn av Nils Olsen Ordal (skifte på Sunde 1777, død 64 år gammel) og Gjertrud Andersdatter.Nils Olsen Ordal giftet seg med Gjertrud Andersdatter 1. januar 1736.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rune Skåland

Er det noe du ikke finner? det er helt fantastisk moro å komme så langt tilbake i historien. Vet du om noen plass på nettet som jeg kan finne ut noe om denne Sunde gård. Kan det være et stedsnavn eller er det en stor gård. Mange tusen takk for hjelpen så langt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.