Gå til innhold
Arkivverket

[#18861] Christen Nilsen Brun. Forvalter for Kvikne Kobberverk fra 1682


Gjest Leiv Skjerve
 Del

Recommended Posts

Gjest Leiv Skjerve

Det heter i bygdebøker Innset/Kvikne at han kom til Innset fra Røros og blev ansatt ved Verket som gruveskriver. I 1656 ble han forfremmet til bergskriver.E.Støren anfører i Kvikne Kobberverks historie at han var født ca 1650 og tilhørte samme familie som organist Johannes Brun (ca 1670), der var knyttet til Røros Kobberverk.Er C.N.B. nevnt i forbinnelse med Røros Kobberverk eller på annen måte i forbinnelse med Røros?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis de nevnte er i slekt så kan en vel tenke seg at organist Johannes Mathiassen Brun (København 1636-1675) sin farfar var bror av Christen's far Nils. At Christen skulle være f. så sent som 1650 virker lite trolig, siden hans datter Kirsten(?) fikk en datter (Berit Margrethe) i 1697. Jeg har sett 1616 angitt som Christens's f.år. Kan nevnte Nils ev. kanskje også ha hatt en bror Hans, far til nordlandshandler Mathias Hansen Brun (skifte Trondheim 1677), g.m. Sophia Henrichsdatter Dinclow (skifte 1682) ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.