Gå til innhold
Arkivverket

[#19133] Hove-ätten


Gjest Magdalena Larsson
 Del

Recommended Posts

Gjest Magdalena Larsson

Jag har vid ett flertal tillfällen stött på Hove-ätten - eller är det ätterna? Eftersom jag är helt okunnig om dessa undrar jag om någon kan berätta lite om dessa/denna. Var höll de till, vilka var de släkt med, särskilda personer, etc?Så vitt jag förstår är Hove ett inte alltför ovanligt geografiskt namn, och det finns tydlligen flera nu levande som heter så i efternamn - är ätterna fortlevande, eller hur är det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

Det er folketellingen for 1900 114 gårder som har navnet Hove, videre 273 med dette som etternavn. Idag (kilde; Statistisk sentralbyrå) har 953 Hove som etternavn.Men det er kanskje en kjent Hove - slekt/ætt du egentlig er på jakt etter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Mener du adelsslekten Hove-ætten fra gården som nå heter Storhove i Lillehammer kommune, og som er basis for Høgskolens mediaundervisning ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Det kommer an på hvordan man regner - eiere og beboere kan følges fra slutten av 1300-tallet til idag, men via mange kvinneledd. Siste gang den er behandlet i faglitteraturen, var av Per Reidar Christiansen i Norsk slektshistorisk tidsskrift høstheftet 1996.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.