Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kristin Mikalsen

[#19177] Utvandring til amerika

Recommended Posts

Gjest Kristin Mikalsen

I flg bygdebok for Ytre Rendal har både Jakob Olsen Balstad, f. 1873 og hans sønn Olaf Jakobsøn Balstad f. 27. juli 1891, begge født i Ytre Rendal, utvandret til Amerika.Spørsmålet er når og hvor? Finner ingen som passer i emigrantarkivene online, men har lest at de er mangelfulle og at det finnes gode hjelpere her!Jeg har ikke så mange opplysninger, utover at de neppe reiste samtidig. Olaf var født utenfor ekteskap, mor Eli Olsd. Otnes. I folketellingen for 1900 antar jeg det er den Olaf som er oppført som pleiebarn hos Gina Gudbrandsdatter på Ottås-stuenHans far Jakob er i folketelling 1900 oppført som midlertidig på Balstad gård i Ytre Rendal, yrke sjømann.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Nina Møller Nordby

Har du funnet ut noe mer? PÅ denne siden Lenke står (mulignes) følgende å lese om far og sønn-----Jacob Olsen Balstad - RendalenFødt i Rendalen 11. april 1873,sønn av Ola Svendsen og Bertha Jacobsdatter Balstad.27. juli 1891 ble han far til Olaf Jacobsen.Olafs mor var Eli Olsdatter Rustviken, født 9. mars 1874,datter av Ole Brynjulfsen Ottåsstuen og Maria Andersdatter Kåtorpeiet (Furnes).Senere ble Jacob Olsen igjen barnefar og i følge Rendalen Gard og Ett utvandret han da til Amerika.-----Olaf Jacobsen - Rendalen/TerningmoenSønn av Jacob Olsen Balstad og Eli Olsdatter Otnes?13. mai 1915 fikk han sønnen Magnus Olafsen på Tangen i Stange. I kirkeboken for dåpen til Magnus er Olaf oppført med Terningmoen ved Elverum som oppholdssted, det betyr nok at han i 1914 var der på militærtjeneste eller at han arbeidet der.Mor til Magnus var Anna Elise Mathiassen, f. 3 mai 1893 i Stange. Vi er usikre på om Olaf Jacobsen som var far til Magnus Olafsen er den samme som ble født 27. juli 1891 (se ovenfor under Jacob Olsen Balstad).-----1 Om Olaf Terningmoen var identisk med den Olaf du søker så utvandret han iallefall ikke før sønnen ble unnfanget .....2 Om Jacob fikk en sønn etter Olaf, når ble denne sønnen født? det er viktig for å stadfeste tid for en evetuell emigransjon.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.