Gå til innhold
Arkivverket

[#19290] Foreldre Herman Hansssøn 1755-1809, Gjervåg, Tjøme


Gjest Arve Arntzen
 Del

Recommended Posts

Gjest Arve Arntzen

Er det noen som har opplysninger om Herman Hansen født 1725, men ikke på Tjøme. Gift 1756 med Idde Olsdatter Gjervaag. Tjøme-slekter har heller ingen andre opplysninger. Ref Tjøme bygdebok side 316

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ketil Firing Hanssen

Herman Hansen oppgis å komme fra Glenne ved vielsen. Han konfirmeres i 1747 (bosted Glenne), og er derfor sannsynligvis født senere enn 1725. Hans Glenne får sønnene Anders i 1723 og Henrik i 1725. Det er lakune i kirkeboken mesteparten av 1728. Anders Hansen Glenne er fadder for flere av barna til Herman.Ut fra disse opplysningene mener jeg det er overveiende sannsynlig at Herman Hansen er sønn av Hans (Andersen) Glenne og født i 1728.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arve Arntzen

Takker så meget for en rimelig forklaring, men det plager meg litt at navnet Herman er såpass skjeldent på Tjøme. Dessuten vil han vært 18-19 år ved konfirmasjonen hvis han var født i 1728.Det kan vel også være at han var en innflyttet tjenestedreng eller slektning på Glenne som ble konfirmert?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

På denne tida var det ikke uvanlig med 'gamle' konfirmanter. Det var mange som måtte prøve flere ganger!Om Herman rett nok ikke var så vanlig, så fantes det f.eks. en Herman Kristensen (ca. 1692-1772) på Tangen på Veierland.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.