Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Hanne Heen

[#19306] Trondheim, ca. 1840, gifte mellom nære slektninger

Recommended Posts

Guest Hanne Heen

Fikk opplysninger om noen jeg etterlyste for Trondheim. Der er et ekteskap mellom Ole Petter Norberg og Karen Martha Elaesen (Eliesen), om dette er de to jeg har i min familie så er mannen onkel til sin hustru. Var det mulig på den tiden ? Måtte de i så fall ha spesiell tillatelse, og finnes det noen papirer på det i Statsarkivet ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Ute på 1800-tallet kan vi finne eksempler på ekteskap mellom tante og nevø eller mellom onkel og niese. Det er mulig også nå, jfr. http://www.lovdata.no/all/nl-19910704-047.html Ekteskapslovens § 3. Forbud mot ekteskap mellom nære slektninger:'Ekteskap kan ikke inngås mellom slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller mellom søsken.'Forbudet skal da gjelde foreldre, besteforeldre, barn, barnebarn o.s.v. og søsken.Dersom det i 1840 forelå en bevilling for den aktuelle ekteskapsinngåelsen skal dette normalt være anmerket i merknadsfeltet i kirkeboken. Før 1800 var reglene langt strengere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Hanne Heen

Hei Tusen takk for opplysningen, det gav meg i allefall svar på at det er mulig, og at det sannsynligvis er rett i mine antagelser. Så resten finner jeg nok i kirkeboken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.