Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Tommy Spjøtvoll

[#19479] Digitalarkivets websider

Recommended Posts

Guest Tommy Spjøtvoll

Hei. Hvorfor ble Digitalarkivets websider utilgjengelig i går kveld?mvh. Tommy Spjøtvoll

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Kl. 21.12 i går kveld falt både Digitalarkivet og Arkivverkets sider ut. Vi prøvde å få dem opp igjen kort etter, og alle serverne fungerte, men kommunikasjonen mellom disse og utenverdenen var borte. I dag har det vært arbeidet med saken, og feilen er lokalisert, men vi vet ikke om det var virus eller feil på nettverkskortet som slo dette ut.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tommy Spjøtvoll

Ok. Håper dere har fått budsjettert backupløsninger og duplisering av servere, hvis dere ikke har det...Man gjør seg jo noen tanker når dataene ikke er innen rekkevidde. Regner med at det hadde blitt litt 'armer og bein' hvis dataene hadde gått føyken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jan Oldervoll

Me har sjølvsagt duplisert servarane både ein og to gonger. Men i dette tilfelle var det vegen ut som vart blokkert, ca kl 21.15. Eg oppdaga dette med det same og reiste avgarde ofr å sjå om det var råd å få orden på det. Det synte seg at det var det ikkje. Då var klokka blitt vel 10.Om me skulle få tenesta opp att i går kveld måtte me ha kopla over på server i eit anna bytt. Men då måtte i tilfelle adressa omdefinerast. Og det kan me ikkje gjera sjølve; det er det folk ved IT-avdelinga til UiB som må gjera. Me vurderte det slik at det ikkje kunne vera naudsynt å kommandra ut folk midt på natta for at Digitalarkivet skulle fungera.Derimot gjekk IT-avdelinga laus på saka i dag tidleg og fann etter ei stund feilen og me var på lufta att ca klokka elleve.Me har som målsetjing at me skal vera opp 24 timar om døgeret og 365 (i år 366) dagar for året og gjer det me kan for å nå denne målsetjinga. Men det er grenser for kor mykje ressursar me kan bruka på det. Digitalarkivet er trass alt ikkje ei livsviktig teneste.Men dataene er trygge, uansett.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tommy Spjøtvoll

Jeg håper du ikke misforstår meg. Jeg beundrer virkelig den innsatsen dere legger i Digitalarkivet, selv om dere er lønna forstår jeg at det dreier seg om folk som virkelig gløder for oppgave. Dere er en av de tingene jeg er glad for at skattepengene mine går til!Jeg forstår at å ha 100% oppetid er å bruke pengene feil.Tusen takk for tjenesten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Sissil Bruun Sørensen

Jeg må bare slutte meg til beundringen av denne innsatsen. Jeg tar det som rimelig sikkert at Jan Oldervoll ikke er betalt for å rykke ut så sent på kvelden, så her må vi bare takke og bukke! Ikke for det skattepengene våre går til - da tror jeg ikke Digitalarkivet hadde eksistert i den formen det gjør nå. Men for den personlige innsatsen som ligger bak Digitalarkivet. Det er vel mer å regne som en livsstil enn som en betalt jobb.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.