Gå til innhold
Arkivverket

[#19535] Johan Eriksen, hammermester ved Eidsfos Jernverk, Hof, Vestfold, 1801


Gjest Rasmus Lange
 Del

Recommended Posts

Gjest Rasmus Lange

Johan Eriksen, 35 år, hammermester ved Eidsfos Jernverk i Hof, ved folketellingen i 1801. Hans kone var Johanne Pernille Olsdatter og hun var 40 år, de hadde barna Eilert Johansen, døpt 25.11.1795 i Hof (han er min ane), Tollev Jensen, 4 år i 1801, født ca. 1797 (ikke funnet døpt) og Inga Marie Johansdatter, døpt 27.4.1800 i Hof. Går ut fra at en hammermester er en smed. Noen som vet om de som arbeidet på jernverket kom fra lokalmiljøet eller opplandet rundt omkring. Prøver å finne disses videre slektsforbindelser men uten særlig mye hell. Noen som har lokalkunskap?? Hilsen Rasmus

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torkel Fagerli

Du finner endel opplysninger om Johan Eriksen og hans slekt i Hof bygdebok, bind I, første del s. 321. Hans far Erik Jonsen var også hammersmedmester ved verket. Mer detaljer står i bygdeboken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.