Gå til innhold
Arkivverket

[#19584] Heradboka


Gjest Sigrid Svendsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Sigrid Svendsen

I Prisonfanger 1807-1814 er det gjordt en henvisning til Heradboka s 603 og 631 ang. førstestyrmann Lars Olsen Drange.Er det noen som kan hjepe med dette? Hva slags bok er dette og hvor får jeg fatt i den event.kopier av de to sidene. Takknemmelig for hjelp. Mvh Sigrid

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sigbjørn Sandsmark

Herad hører til Farsund,var vel egen komune før. Det er trolig at det er bygdebok for Herad det henvises til,spør på biblioteket om fjernlån. Mvh Sig---

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sigbjørn Sandsmark

Lenken funket ikke. Men gå til 'Nyttige lenker' nederst og videre til Kart over geistelig inndeling 1922,skriv så Herad i søkeruta så finner du fram. Tror det engang hørte til Vanse prestegjeld.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddvar Pedersen

Heradboka er:Rudjord, K. & Høyland, A. (1977). Herad; Bygda mellom fjorder og fjell. Utgitt av Farsund kommune.Under garden Holmen på s. 631 er angitt: '... Ole Larsen ble i 1776 g.m. Barbra Jonsdtr. Klungland. Barn: Anna 1778, Jon 1780, Lars 1784, Tobias 1793 .. Ole flytte fra Holmen der slekta hadde sittet i gode kår i flere generasjoner. Han makeskifte 1793 med Kristian Finkelsen Åmot, og kom til Drange, der han døde 50 år gammel i 1798. Barbra ble så gift igjen med Jørgen Knudsen Seland. Ved folketellinga 1801 hadde hun disse barn heime på Drange: Lars 16, Tønnes 13, Jon 10, Ane Bergitte 4 år. ....'1801-tellinga: Lenke[under Drange på s. 603 omtales familien med omtrent samme informasjon; verdt å merke seg er at broren Tønnes overtok garden]Lars finner jeg i farten ikke mer nevnt på Drange/Holmen - informasjonen om prisonopphold er ikke kommet med i Heradboka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.