Jump to content
Arkivverket

[#19620] PEDER GUNNERSEN - CONSTABEL I BERGEN


Guest Kjell Stsfseth

Recommended Posts

Guest Kjell Stsfseth

Anna Elisabeth ble døpt 2.mai 1802 i Korskirken i Bergen. Foreldre er oppgitt: far Peder Gunnersen , constabel og mor Anna Johannesdt. Det har ikke lykkes meg å finne når de ble gift og hvor de var fra. De var vel innflyttere. Søker derfor hjelp til å finne ut hvor de var fra. Når yrket hans er oppgitt å være constabel,- er det da å forstå som politikonstabel eller brannkonstabel. Finns det i så fall noe arkiv hvor disse yrkesgrupper er innført ? Takknemlig om noen kjenner til personene eller kan si noe om hvor en bør lete. hilsen Kjell Stafseth

Link to post
Share on other sites
Guest Astrid Ryen

En rask runde i FT 1801 forteller meg at constabel ser ut til å være bruket innen militæret. (Constabel, underconstabel, overconstabel i artilleri/jeger - korpset etc)

Link to post
Share on other sites
Guest kjell stafseth

Det kan være en mulighet at navnene på fadderne til Anna Elisabeth kan gi oss en pekepinn hvor foreldrene kom fra. Er det noen som har tilgang til kirkebøkerne for Bergen og kan gjøre et oppslag der ?

Link to post
Share on other sites
Guest Kjell Stafseth

Viet i Askøy 1794 :Ungkarl Peder Gundersen af Bergen med pige Anna Marie Johannesdt. (gard ikke oppgitt). Disse er muligens de samme som en finner på Møchlevold ved FT 1801 som Astrid nevner i innlegg 3. Er det noen gardssoge for Askøy som kan bekrefte/avkrefte dette? mvh Kjell S

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.