Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Hanne Heen

[#19658] Husar regiment (korps), Bergen 1789

Recommended Posts

Guest Hanne Heen

Fra en Australsk dame har jeg fått forespørsel om følgende :Hvordan finner man ut om et Husar regiment var i Bergen i 1789 ? Regimentet var trolig Dansk eller Tysk. I forbindelse med dette regimentet skulle det være snakk om noen som deserterte og også noen som stjal fra en overordnet offiser. Hva ville så straffen blitt for slike forseelser, og ville dommen bli satt av en militær eller sivil domstol ? Om noen dokumenter finnes om en slik sak, hvor må man henvende seg for å få kopier. Opplysningene er hentet fra en rettsak i Moss, der opplysningen om dette Husar regimentet sies å være sann. Finnes det noen som har god greie på militær historie så ville vi blitt glad for noen gode råd her.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Delmenhorstiske forlot Bergen alt i 1774, og nle erstattet som garnisonsavdeling av Pionertbataljonen fra København under ledelse av oberst Weinigel. I 1789 ble denne avdelingen erstattet på garnisonen på Bergenhus av to grenaderkopmpanier, rekruttert lokalt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Hanne Heen

Tusen takk til Bjørn og Yngve for opplysningene. Men er det så noe sted man finner mer om den pionertbataljonen, og hva som skjedde med det. Og er slike rettsakspapir fra denne tiden tilgjengelig, må man i så tilfelle innom det respeltive Statsarkiv ? Går ut fra at det er det regimentet damen sikter til, og at de ble utskiftet i 1789 har vel muligens noe med denne saken å gjøre.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.