Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hanne Heen

[#19658] Husar regiment (korps), Bergen 1789

Recommended Posts

Gjest Hanne Heen

Fra en Australsk dame har jeg fått forespørsel om følgende :Hvordan finner man ut om et Husar regiment var i Bergen i 1789 ? Regimentet var trolig Dansk eller Tysk. I forbindelse med dette regimentet skulle det være snakk om noen som deserterte og også noen som stjal fra en overordnet offiser. Hva ville så straffen blitt for slike forseelser, og ville dommen bli satt av en militær eller sivil domstol ? Om noen dokumenter finnes om en slik sak, hvor må man henvende seg for å få kopier. Opplysningene er hentet fra en rettsak i Moss, der opplysningen om dette Husar regimentet sies å være sann. Finnes det noen som har god greie på militær historie så ville vi blitt glad for noen gode råd her.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Delmenhorstiske forlot Bergen alt i 1774, og nle erstattet som garnisonsavdeling av Pionertbataljonen fra København under ledelse av oberst Weinigel. I 1789 ble denne avdelingen erstattet på garnisonen på Bergenhus av to grenaderkopmpanier, rekruttert lokalt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hanne Heen

Tusen takk til Bjørn og Yngve for opplysningene. Men er det så noe sted man finner mer om den pionertbataljonen, og hva som skjedde med det. Og er slike rettsakspapir fra denne tiden tilgjengelig, må man i så tilfelle innom det respeltive Statsarkiv ? Går ut fra at det er det regimentet damen sikter til, og at de ble utskiftet i 1789 har vel muligens noe med denne saken å gjøre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.