Gå til innhold
Arkivverket

[#19750] Oppslag i kirkebok for Hammerfest - Bodin


Gjest Kai S Gurrik Larsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Odd Villy Ovesen

Fra kirkebøker for Måsøy:Viet 9 Jul 1851: Enkemand Jacob Emanuel Bodin, Rolfsø, 44 Aar og Enke Anne Grethe Pedersdatter, Repperfjord, 51 Aar. Forlovere: Jens Gran, Ingø. Niels Jensen, Ryggefjord. Anmerkning: Begge har havt de naturlige Kopper.Død 18 Nov 1868, begravet 7 Febr 1869: Mand, Gaarbruger, Jakob Bodin, 66 Aar, Rolfsø (Stoppelfjord)Død 13/4-1880, begravet 1/6-1880. Anne Grethe Pedersdatter Bodin, f. ca 1800 Kvalsund, bopel Gundernes?? på Rolfsø. Dødsårsak: Alderdomssvaghed.Alder på dette paret er jo noe forskjellig fra folketellinger, vil tro at kirkebøker er mest å stole på. Hvis Anne Grethe er født ca 1800, så er det vel lite sannsynlig at Jacob har noen etterkommere med henne som mor. Mvh Odd Villy

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tove Rivelsrud

Hei! Jeg har de nevnte bøker av Ole Johan Nikodemussen. Jacob Emanuel Bodin og Anne Grethe Pedersdatter er nevnt som familie nr 1566 i bind I. Ekteskap 09.07.1851, født hhv 1807 og 1800 og fødested hhv. Rolvsøy og Repparfjord. (Øya heter Rolvsøy, stedet heter på 'rolvsøysk' Stopparfjord - og det andre stedet heter Gunnarnes.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tove Rivelsrud

Oj - jeg holdt på å overse at en Jacob Bodin, født i Sverige 1811, gift med Grethe Andersdatter, født 1815 i Finland - nevnt som familie nr 808 i ovennevnte bok.... Bostedsadresse er Stoppelfjord på Rolvsøy. Ingen barn nevnt her heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest terje.e. skrolsvik

Da kan vi vel se bort fra at denne Jacob Emanuel Bodin som her nevnes er den samme som jeg har nevnt før, født 1806 i Nikkala,Nedertorneå,(nevnt som reist til Norge iflg Husforhørslengden i 1840 Nedertorneå).Men det nevnes at han er født på Rolvsøy av hvilke foreldre ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tove Rivelsrud

Det står ingenting om hverken foreldre eller barn - og jeg tar opplysningen om fødested Rolvsøy med en klype salt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.