Gå til innhold
Arkivverket

[#19839] Russisk invandring til Finland ?


Gjest Anne Berit Finstad
 Del

Recommended Posts

Gjest Anne Berit Finstad

Kan noen si meg om det har vært Russisk invandring til Finland,før finnene selv utvandret til Norge og finnskogen? Var det i såfall vanlige russere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest A. Rønning

Ved analyse av DNA, er man kommet fram til (noe overraskende) at bare 1/4 av den finske befolkningen er av 'sibirsk' opprinnelse, mens 3/4 er av europeisk opprinnelse. Du kan lese mer om dette f.eks. her: LenkeVandringer hit og dit har det nok vært hele tiden, i forbindelse med kriger, uår osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Uklart spørsmål, fordi finnene som kom til Finnskogen langt på vei kom fra Sverige. Men innvandringen av skogfinner til Norge foregikk i hovedsak fra ca 1650, som en videreføring av den finske vestvandringen som startet 200 år tidligere.Det er ikke kjent noen russisk vandring inn i Finland før den finske vestvandringen til Sverige, sekundært til Norge. Men derimot foregikk det en russisk folkevandring nordover, som varte gjennom hele (sen)middelalderen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Den russiske nordvandringen besto av vanlige russere. Men det som derimot kunne diskuteres, er om kareler entydig skulle regnes som finner. Den russiske nordvandringen i (sen)middelalderen førte russerne i kontakt med både estere, karelene og ingenmanlendere, samt finner og forskjellige samiske folk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.