Jump to content
Arkivverket

[#19887] Mor og datter med nesten identisk navn???


Guest Anita Særvold Johannessen

Recommended Posts

Guest Anita Særvold Johannessen

Jeg finner Gunnild Carine Nilsdatter under døpte i bergen Lenke men får det ikke til å stemme at moren heter Gunnilde Carine Nielsdatter?? Kan jeg få bekreftet denne oppføringen?

Link to post
Share on other sites
Guest Helge Hålåsæter

Både min mormor og hennes mor het Sigrid Anna Olsdatter (Folland); så det går an.Innen søskenflokk forekom det, dog sjeldent, uten at det var dødsfall. (Stor-Ola og Vesle-Ola).Flere innlegg ? Hilsen Helge Hålåsæter.

Link to post
Share on other sites
Guest Knut Bryn

Det er mulig at Anita gjør rett i være litt skeptisk. Av kirkeboka for Domkirka i Bergen ser vi nemlig at den samme Nils Monsen Bringeland har et barn til dåpen 26. sep. 1842. Da heter moren 'Gurine Monsdatter' ( [url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=doep1816&variabel=0&postnr=50304&fulle=true&spraak=n>Lenke ). Og sannelig finner vi en Nils Monsen som døper en sønn i Domkirken 17. okt. 1847, og da heter moren 'Gurine Madsdatter' ( Lenke ).Den siste dåpen kunne jo godt ha vært en annen Nils Monsen hvis det ikke hadde vært for denne vielsen i Gaular 5 jan. 1834 (

Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Kirkeboken er korrekt gjengitt med formen 'Gunnilde Carine Nielsdatter'. Det samme har også stått i klokkerboken, men der er det rettet fra Gunnilde til Guri, og 'Carine' er strøket over.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.