Jump to content
Arkivverket

[#19918] Brudgommen afkrever attest......Hva betyr dette?


Guest Rita Hole

Recommended Posts

Guest Per B. Lilje

Kari har sannsynligvis rett da det var vanlig i forbindelse med ekteskap. Eventuelt, siden de var innflyttet fra Sverige, kan det gjelde en generell attest (med personlige opplysninger bl.a. om vaksinasjoner, konfirmasjon, kristendomskunnskap, dåp, eventuelle ekteskap, vandel etc.) til sognepresten i tilflyttingssognet skrevet av sognepresten i fra flyttingssognet i Sverige som innflytteren normalt hadde med seg. Slike er det oppbevart mange av i prestearkivene (statsarkivet) og kan være en fin kilde for slektsforskning på svenske innvandrere.

Link to post
Share on other sites
Guest Rita Hole

Takk skal dere ha begge begge to !Jeg har problemer med å finne ut hvor brudgommen kommer ifra.-Det var nytt for meg at jeg evt. kan finne ut mere i prestearkivene (statsakivet).Takk for tipset!Rita

Link to post
Share on other sites
Guest Bjørg A.Nilsen

Mine foreldre giftet seg i 1925, og da min far var svensk måtte de ha en ekteskapslisens fra den Kungl.Svenske Chargè d`Affaires, skrevet slik det står i attesten, som lyder:Åberopende Eder skrivelse den 21 sistlidne februari har jag âran hêrmed meddela, att det av Eder begârda âktenskapscertifikat før âktenskap mellan Eder och (navn)samtidigt hârmed øversendes Eder jâmte tvenne i ârendet hit øverlâmnade handlingar. Kostnaderna i ârendet utgøras av 17:64 n.kr.før kunngørelsen och 8,50 n.kr.før stâmpel eller tilhopa 26:40 n.kr.Då av eder førskott erlagts 20:n.kr., uttages 6:14 n.kr.pr postopkrav Svensk t.f. Chargè d'AffairesDet var ikke så enkelt med 'utlendiger' før heller. Annonsen sto i avisene mars 1925,100 år senere enn dine spørsmål. Det kostet også mye etter forholdene. Jeg har ikke vært på arkivet å fått kopi av annonsen derfor kan jeg ikke gjengi den. Med hilsen B.N.

Link to post
Share on other sites
Guest Rita Hole

Hei Bjørg.Det var ikke enkelt å gifte seg med en utlending,skjønner jeg.Det gjør det jo lettere å spore dem opp i ettertid da. -På bakgrund av Per B. Liljes tips,har jeg sendt en forespørsel til Statsarkivet,så er jeg heldig, får jeg flere opplysninger om mine svensker.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.