Jump to content
Arkivverket

[#20062] Hågen Hågensen, Rødøy


Guest Håkon Brun

Recommended Posts

Guest Håkon Brun

Hanna Hågensdatter ble født på Giervalen i Rødøy i 1806. Foreldre var Anne Sørensdatter og Hågen Hågensen. Jeg har ikke klart å finne foreldrene til Anne og Hågen. Jeg finner dem ikke som døpt i Rødøy. Anne Sørensdatter er på ft. 1801 på gården Strand i Rødøy, 19 år. Hun finnes også som konfirmert i 1800, 18 år. I kirkeboka har hun fått etternavnet Jørensdatter, men sannsynligvis samme person. Anne og Hågen gifter seg i Rødøy 1805, og Hågen dør 1807. Anne gifter seg senere på nytt. Det er en Haacha Hogsen i ft 1801 for Rødøy, men han er bare 18 år, og det er egentlig 10 år for lite. Kan det være samme mann som giftet seg med Anne? De bodde sannsynligvis i Melfjorden, men kan også være Giervalen. Er det noen som vet hvor Anne Sørensdatter og Hågen Hågensen kommer fra?

Link to post
Share on other sites
Guest John O. Svenning

Søren Olsen og Berit Maria Larsd. Melfjord, Rødøy fikk datteren Anne omkr. 1783. Hun ble gift med Ola Kristian Nilsen, Meløy i 1815. Stemmer dette med ektemann nr. 2? John

Link to post
Share on other sites
Guest Håkon Brun

Takk igjen. Det er sannsynligvis henne, men jeg har henne gift med Ola Kr. Nilsen i 1817. Klarer ikke å finne henne blant døpte i Rødøy. I 1782 var det en Dorothea Sørensdatter (kirkebok for Rødøy på Digitalarkivet) som ble døpt, hun var fra Melfjorden, og hennes far var Søren Olsen. Jeg må undersøke om det er feilskrevet på Digitalarkivet, mener hun het Ane Dorthea. Jeg er fra Harstadområdet, og storparten av mine aner er fra gamle Trondenes og Kvæfjord-området, så det er ikke usannsynlig at du har vært borti navnet mitt. Anne og Hågen er tipp-tipp-tippoldeforeldre til min kone. Med vennlig hilsen Håkon.

Link to post
Share on other sites
Guest Birger Forsmo

Jeg har en del om denne familien som du Håkon etterlyser. Dersom du gir meg din mail-adresse så kan jeg sende deg det som jeg har. Det blir for mye å legge ut her.Mvh. Birger

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.