Gå til innhold
Arkivverket

[#20086] Bjarne Kroepelin (+), söderhavsforskare


Gjest Ingemar Goliath
 Del

Recommended Posts

Gjest Ingemar Goliath

Vem kan hjälpa en forskarkollega hos AGoFF (Klaus-Dieter Kreplin, 'Charly' kallad) med spaningen efter en Bjarne Kroepelin som lär ha varit forskare i Söderhavet och vars vetenskapliga kvarlåtenskap kan finnas i Bergen, i Tromsö eller i Oslo Universitet? Envar som vet något må gärna svara i detta forum eller direkt. Tack på förhand!HälsningarJürgen Weigle / Ingemar Goliath

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Trond Myrstad

Du finner Bjarne Krøpelien (1890-1966) i folketellinga fra 1900, bosatt i Villaveien 5, Bergen, sammen med faren, kjøpmann Jacob Krøpelien (f. 1863), moren Dagny (f. 1867) og søsknene Trygve (1891) og Dagny (1898.Et søk f.eks i Google gir mange treff der du kan les mer om Bjarne Krøpeliens liv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristen Øgaard

Jeg har fått opplyst at en med hensyn til Bjarne Kroepeliens arbeider kan henvende seg til Nasjonalbiblioteket i Oslo, Kon Tiki-museet samme sted og johan.fredrik@kroepelien.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bodil Brøgger

I 'Tjúma' nr 2, Tjøme Historielag 2002, har Gøthe Gøtheson en artikkel om liv og virksomhet på øya Ildverket øst for Tjøme. Bjarne Gran Kroepelien kjøpte Ildverket i 1925. Han var en iherdig forsvarer av øyas naturherliheter, og fikk i 1938 alt plante og dyreliv fredet i tyve år. Det henvises også til Kroepelins bok 'Tuimata' fra 1944.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.