Gå til innhold
Arkivverket

[#20101] Akershus straffanstalt, fangeopplysning.


Gjest Tom A. Brubak
 Del

Recommended Posts

Gjest Tom A. Brubak

Jeg finner min tipp oldefar Ole Hansen i Akershus straffanstalt, Fæstningen i tellingen for år 1900. Han har nr 112694. Er det mulig å finne ut hva han satt inne for, og også få fødselsdatoen for å slå fast at det virkelig er ham ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Polititidende vil rimeligvis gi både fødselsdato, opplysninger om hvilken paragraf som var brukt ved dommen, og når han ble satt inn/slapp ut fra fangenskapet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Ole Hansen, født i 'Urskaug' 18. oktober 1853, '1,68. midd. st., s. krøllet haar, store br. mustacher', ble transportert til Akershus 13. juli 1897, etter dom i lagmannsretten 24. juni 1897, der han var dømt til 13 års fengsel for brudd på straffelovens 18-11 ('utukt med slektning i rett nedadgående linje'). For hele lovteksten kan man se http://digitalarkivet.no/krim/1874/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.