Gå til innhold
Arkivverket

[#20166] Finnes det skifte etter Søren Nagel, død 1707 i Bergen?


Gjest Barbara Lose
 Del

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Jeg finner dessverre ikke noen referanse til skifteregistrering.Søfren Nagel, borger i Bergen, er nevnt i tingbok for Nordhordland 1685. Han skal være gift mellom 1683 og 1685 med Grethe Asmusdatter Høyer, enke, som hadde vært gift først med Albert Lampe, og deretter med Fridrich Jung, som det ble skiftet etter i januar 1683.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arne Solås

Her mener A. M. Wiesener at det var 'boermeder' Søren Dominicussen Nagel som ble begravet i Nykirken 1707, mens han som nevnes i tingboken var Søren Berentsen Nagel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arne Solås

Yngve, kilden til det du opplyser, gir den noe årstall for Søren D. Nagels død? Ifølge andre kilder skal han fremdeles ha vært i live i 1711. Kan det være at Wiesener tar feil, og at det var Søren Berentsen Nagel som døde i 1707?Mvh. Arne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Barbara Lose

Dessuten er det rart at døtrenes formynder Lars Hansen Sandbech, f. 1696 i Bakholmen, var bare 11 år gammel i 1707 (t. 20072 BF, innlegg 8). Mvh. B. Lose

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.