Gå til innhold
Arkivverket

[#20232] Emigranter over Oslo / Emigranter over Kristiania


Gjest Ketil Firing Hanssen
 Del

Recommended Posts

Gjest Ketil Firing Hanssen

Det finnes to databaser med emigranter over Oslo/Kristiania. Databasen som dekker perioden 1871-1930 har av en eller annen grunn fått to navn. I oversikten over emigrantprotokoller heter den:'Emigranter over Kristiania 1871-1930 'Men inne i databasen er den blitt omdøpt til:'Emigranter over Oslo 1871-1930'I tillegg til forvirringen med to overlappende databaser, blir i hvert fall jeg ekstra forvirret når en database endrer navn i forhold til hvilken fase av søket du befinner deg i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anette S. Clausen

Forrvirringen over å ha to databaser du må søke i kan vi dessverre ikke gjøre noe med. Vi venter fortsatt på korrekturlest materiale til den nye databasen før vi kan avslutte den gamle.Det vi kan gjøre noe med har nå blitt gjort: Oslo er erstattet av Kristiania også inni databasen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
Gjest Jan Peter Wiborg

Hei, det er 2 år siden siste innlegg i dette tema.Er det noe nytt her? Når venter dere å ha dette nye korrekturleste materialet, sånn at vi kan ha en felles emigrantdatabase for Oslo?Jan Peter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ellef Ellefsen

Disse to basene er vel forskjellige?Mener *Emigranter fra Oslo* dekker årene 1867-1930, mens *Emigranter over Kristiania* dekker 1871-1830.Jeg forstår det slik at førstnevnte (Oslo) har med over 30.000 emigrerte før 1871. Eller rettere sagt, emigranter som reiste før august 1771.Allikevel fanger sistnevnte (Kristiania) opp rundt 25.000 flere emigranter enn førstnevnte (Oslo)? LenkeMvh Ellef Ellef.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Peter Wiborg

jo, databasene er forskjellige, selv om de inneholder mye av det samme...Men etter hva jeg har forstått så har det blitt jobbet med å slå de to sammen til en database.Er klar over at det er en stor jobb, men at det skulle ta mange år er likevel litt drøyt...?Jan Peter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.