Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Torleif berg

[#20246] Anders Iversen Stubben (Ørkedalen ??)

Recommended Posts

Gjest Torleif berg

I min 'hjemlige' kirkebok under ægteskab den 29. des. 1870 finner man Anders Iversen Stubben født 12.nov 1842 Ørkedalen. Hans far et innført med navnet Iver Hansen Stubben. Noen som kjenner til disse navnene? Og er det noen som vet hvor Ørkedalen er? Mine oppslagsbøker har ikke med dette stedsnavnet.Med hilsen Torleif.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest John O. Svenning

Ørkedalen=Orkdal. mvh John

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ola Klefsås

Anders Iversen ble født 12.11.1842, og døpt 25.12.s.å i Ørkedals Præstegjeld, Dalernes Provstie. I moderne språk: Orkdal i Sør-Trøndelag. Foreldre var husmann Iver Hansen Stubben og (hustru) Johanne Jonsdtr. Garden – grenda – heter Stubban i moderne språkbruk. Bygdeboka for Orkdal, som ikke i nevneverdig grad befatter seg med husmannsfolk, nevner at ”I 1839 fekk Iver Hansen bygsle 7-8 mål av Knut Sivertsen på levetid, 1 spdlr. 24 skill. kont. ved utgangen av året, 6 dagar i slåtten, hamning for ku, gjerdefang, fri ved i marka.” I FT 1865 ser vi at Iver er død. Johanne Jonsdtr er enke, husmannen heter John Iversen, husmann med jord og skredder, og kona hans er Ragnhild Kristensdtr. En annen sønn av enka, Hendrik, bor også på plassen. Ungkarl Iver Hansen Qvaale, 22, sønn av Hans Iversen Hauklie, og Pige Johanna Jonsdtr Byamoe, 22, datter av Jon Jonsen Byamoe, ble viet 21.05.1832.Ola

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ola Klefsås

Tilleggsopplysning: Iver døde 06.02.1860, og Johanna 30.04.1887, begge på hjemstedet. Ola

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.