Gå til innhold
Arkivverket

[#20263] Ivar til Sandvik - avstamning


Gjest Kjersti B. Danilova
 Del

Recommended Posts

Gjest Kjersti B. Danilova

Er det noen som vet noe konkret om forfedrene til Ivar til Sandvik (far til Gaute Ivarsen)? Har lest litt varierende opplysninger på nettet og i bygdebøker om at han skulle stamme fra Smør-ætta, men har forstått det slik at dette kanskje er mer ønsketenkning enn realitet... Vet noen noe mer om dette eller om andre teorier rundt hans avstamning?Er også svært interessert i informasjon om hans hustru - har et sted funnet navnet Herborg Torbjørnsdatter - vet noen mer om dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Norodd Hagenson

Han er nok en person som bare finnes i slektstavler. Lars Løbergs artikkel om Slee-slekta i Norsk Slektshistorisk Tidsskrift er obligatorisk pensum i dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Odd Handegård

Det er nok slik at du ikke vil finne særlig mye om denne Ivar noe sted, men hans etterslekt er mye omtalt i mange sammenhenger, selv om du skal være forsiktig med hva du tror på.I tillegg til Løbergs artikkel, har en del av de samme slektsforholdene vært diskutert tidligere også her på DA, f.eks. på nr. 11720.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Jeg drøfter også denne slekten i stykket 'Nye brikker i puslespillet med slektene Dall og Slee (Slede)' i tidsskriftet Genealogen 1/1999. Jeg fant ikke Gautes far i samtidskilder, men argumenterer for at han hadde ev. arvet slektsnavnet 'Slee'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.