Gå til innhold
Arkivverket

[#20287] Olav Duun


Gjest Aase R Sæther
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Peter Wiborg

Hei, Olav Duun bor på gården Duun i Fosnes, NT i FT-1900, og kaller seg 'Ole Johannessen'. [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f01748.wc2&variabel=0&postnr=2632&fulle=true&spraak=n>LenkeMora (Ellen Jensdtr) var fødd i Børsa i Sør-Trøndelag og er av samme slekta som bl.a. malerne Johannes Rian og Thorvald Eriksen.Foreldra til Ellen Jensdtr (f.1851) var Jens Evensen Fossum (Olstadvollen), f.1819 og Ingeborg Andersdotter Fossan f.1815. De flytta fra Børsa til Nord-Trøndelag i 1863. Kjøpte gården Stein på Jøa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Peter Wiborg

Skulle tippe at dette er Johannes Olsen i FT-1865: LenkeFarmor og farfar til Olav Duun blir i så fall Ole R Henriksen, f. ca. 1819 på Fosnes og Marta Johnsdatter, f. ca. 1814 i Gausdal.Jan

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aase R Sæther

Er der forresten nokon som veit meir om Gausdal-slekta til Duun? Det er absolutt ikkje mitt område av landet, men eg skulle gjerne visst om der er ei kobling frå Duuns farmor 'Marta Jonsdtr' til ei Olea Johannesdtr, f.10.12.1824 i Gausdal, dotter til ein Johannes Larsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.