Gå til innhold
Arkivverket

[#20290] Noen spørsmål om dødsårsak, fattigdom og sykdom, Begr. i Bergen 1816-86


Gjest Inger Eik
 Del

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Arbeidsanstalten var et sted for personer som ikke kunne/ville forsørge seg selv. Dette var nok for folk på livets skyggeside. Det kunne være mange grunner for å havne der: sykdom, drukkenskap, konkurs, løsgjengeri etc. Formuer er ofte flyktige, og det er ikke noen garanti for at formuen overlever noen generasjoner.Når det gjelder Stranges og Dankert Krohns kan vi vise til [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/DaMeny.exe?meny=helse&nr=11>Lenke og for Dankert Krohns del noe tilsvarende denne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Inger Eik

Takk for svaret.Er det mulig også å få forklart hva dødsårsaken til Karl Kristian, Debilitas senilis, betyr?mvh Inger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Frode Ulvund

Carl Christian Lønroth vart forøvrig sett på tvangsarbeid meir enn 30 gonger frå første gongen i 1869 og fram til han døydde (det finn du i protokollane over innsette som finst ved Byarkivet i Bergen). På tvangsarbeid vart personar politiet oppfatta som særs 'uverdige fattige' sett, stort sett drukkenboltar, heimlause og småkriminelle menn, samt prostituerte kvinner. Når dei vart gamle og uføre nok kunne dei bli overførte til fattigavdelinga på arbeidsanstalten, noko Carl Christian ikkje rakk. Om du går gjennom forretningsjournalane til politiet i Bergen er det god sjans for at du kan finne att litt meir om omstenda (årsakene) rundt Carl Christian sine mange innsetjingar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inger Eik

Dette var interessant! Jeg har nå lett blant digitalarkivets tvangsarbeidere og fengslede i Bergen og funnet ham i alt 21 ganger, første gang i 1851. Lengste dom var visst 6 måneder, men det hadde han mange ganger.Hvordan finner jeg forretningsjournalene til politiet i Bergen for denne tiden (ca 1850 - 1886)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.