Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Lene Jansen

[#20461] Gustava Malmberg f 1890 i Trondheim

Recommended Posts

Gjest Lene Jansen

Karoline f 1871 og Johan Wilhelm Malmberg fra Sverige fikk i følge folketellinga en datter(eller pleiedatter som det står med spørsmålstegn) som het Gustava f 1890. fra før hadde de en datter hilda f 1888 i sverige. De bodde en tid på Skjerstad i Norland, med i 1902 dro de fra Trondheim til Canada.Er det noen som har kirkebok for Trondheom som kan sjekke dette med Gustava. All info om disse personene er av interesse

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Wenche Spjelkavik

I folketellinga for 1900 er Karoline oppført to ganger, først under 'Roligheden' som ligger på gnr 84, bruk nr 7. Dette tror jeg er i Finneidområdet i utkanten av Fauske (Da Skjerstad kommune, etter 1905: Fauske kommune). Her står Gustava Malmberg oppført som pleiedatter til Jakob og Anna Sæther. Han er født i Stange (?) er handelskar og gårdbruker. Gustava er født i Tr.heim 1890, mens moren Karoline står født i Sverige, det samme med Hilda Malmberg (f. 1888) Neste gang Karoline er oppført i tellinga er sammen med Johan på gnr 103, brnr 1, Fauske vestre. Jeg har en mistanke om at disse personene er de samme som er kjent under tittel 'skreppehandlere' og navnene 'Jøde-Jakob'(Jakob Sæther?) og 'Gull-mama' (Karoline?). De er i allefall to av svært få som fikk lov av Sulitjelma Aktiebolag å komme opp til Sulitjelma og drive salg av 'klokker og annet dingel-dangel' på brakkene. Det var et annet kvinnfolk som også drev handel, og hun hadde med seg en 'jentunge', husker ikke nå tilnavnet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lene Jansen

Hei Wenche! Takk for tipset, dette var spennende. Må undersøke litt om dette kan være riktig. Takk for hjelpen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lene Jansen

Det jeg har fått høre er at Karoline og hennes bror Johan Oluf Hermansson hadde en mor som hadde etternavnet Vondeavic, og var nok av Romani folket. Johan Oluf var handelsreisende. Etterkommere etter han har blitt kaldt tater unger. Rykter i familien sier at de kan ha aner i både russland og Romania.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lene Jansen

Er fremdeles interressert i om noen kan finne Gustava Malmberg i Kirkebøker fra Trondheim i 1890. Alle opplysninger fra Kirkeboka er av interesse.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kai S Gurrik Larsen

Noen opplysninger:- Johan Vilhelm Malmberg, f.? i Uppsala, Sverige, d.?,gift med- Karoline Jakobine Amalie Jacobsen Forselius, f.27.11.1876 i Kvelde i Hedrum, døpt:11.03.1877 i Hedrum kirke, konfirmert: 1890, d.?Barn: - 1.Hilda Johansdatter Malmberg (f.1888 i Sverige). - 2.Gustava Vilhelmine Johansdatter Malmberg (f.05.11.1890 i Trndheim, døpt: 04.01.1891).Karoline har vært sammen med tre menn som jeg har oversikt over. Etter det jeg vet så hadde hun ingen barn med de to andre tidligere mennene. Karoline var datter av: Benjamin Forselius Jacobsen Holmberg og Karoline Andersdatter. Jeg har også videre slekt bakover på foreldrene, om det skulle være av interesse!!!Du nevner denne broren som skal hete Johan Oluf Hermansson. Det må i såfall være en halvbror? Om han så ikke tok seg et vilt fremmed navn da! Dette Vondeavic- navnet som du forteller om kan jo være et oppdiktet navn. Det er jo mange historier som bare er oppspinn. Men selvfølgelig, det kan være noe i det også...Håper dette kunne være til noe hjelp for deg?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lena Eriksson

Beste Kai! Nu tror jag du har rotat till det lite. Johan Malmberg levde med Karolina född 1871, syster till Johan Olof Hermansen som Lene skriver i sitt inlegg nr 1 ovan. Dessa två var förmodligen barn till 'Hallins-Fia', Anna Sofia Byström född 1849 (ej 1842). Hon och delar av hennes familj finns i 1900 årtellingen för Horg i S Tr-lag. Anna Sofia var av svenska resandesläkterna Melldahl-Byström. Att Karoline född 1876 skulle ha barn födda 1888 och 1890 faller på sin egen orimlighet! Mvh, Lena

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lene Jansen

Hei Lena. Takk for innlegget. Jeg har fått noen mulige opplysninger som stemmer med det du nevner. Johan Olof Hermansen skal også ha kaldt seg Johan Oluf Karlsen Forselius. Foreldrene kan være Herman Fredriksen Forselius og Anna Sofia Bystrøm 'Hallins Fia'. Hun ble oppgitt f 1842-d. 1926. Hennes foreldre skal være Karl Petter Hallin og Gustava Fristrøm.Gustavas mor skal være Stina Diedriksen. Anne Sofie skal ha vært sammen med en mann ved navnet Jon Oluf Dilsbo Forselius. Kanskje dette er Karoline sin far?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lena Eriksson

Anna Sofia Bystrøm var född 1849 (angett som 2 år i fångrulla 1851) och dotter till Anders Byström-Hallin och Helena Melldahl. Hon fick dottern Karolina 1871 5/2 i Undersvik, Sverige. Far var Johan Olof (Karlsen) Forselius, i husförhörslängden sägs han komma från Delsbo socken men detta är förmodligen inte sant. Därav kanske namnet 'Dilsbo'. Enligt Jonny Mydland reste Karoline med en son (?) till Stor-Johan, Johan Aksel August Algot Johansen född 1870. Senare med Johan Malmberg som nämns ovan. Karoline hade en bror, Karl Fredrik Karlsen-Forselius född 1874 eller 1875. Denne levde med en Maria Juliana Fredriksdatter född 1876 i Melhus enligt FT 1900.Finns det någon som har ytterligare uppgifter om dessa personer? Vem var Maria Juliana tex?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lena Eriksson

Jag vill rätta mig själv här efter inlägg under Forselius. Karolina reste inte med Johan Aksel Algot Johansen, däremot med Johan Malmberg som hon fick döttrarna Hilda och Gustava med. Här har blivit en sammanblandning av Karoline Jakobine Forselius av Walnum i hans papper från 1894. Jag förmodar Jonny Mydland har sina uppgifter därifrån.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.