Gå til innhold
Arkivverket

[#20574] Urmagermester Ole Brunvold i Kristiansund


Gjest Anne Huse
 Del

Recommended Posts

Gjest Anne Huse

I folketeljinga 1900 er urmagermester Ole Brunvold f. 1872 i Sandøy nemnd å bu i Ramsaysgade i Kristiansund. Kan nokon hjelpe meg med fleire opplysningar om han ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Tore Kristiansen og Tor Larsen

I ETC står det veldig lite om ham: Brunvold, Ole Andersen f. 1872 Sandøy, Aukra + (=død) 6/8 1951. Urmaker.Det finnes sikkert flere opplysninger i avisene ved dødsfallet hans, annonse og kanskje også minneord, men dem har vi ikke sjekka. Mvh Tore og Tor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Huse

Takkar hjertelig for svaret. Opplysninga bekreftar at Ole sin far heitte Anders. Han er då ganske sikkert den Ole eg trudde. Kanskje nokon kan fortelje om han var gift ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Kristiansen og Tor Larsen

Det ser ikke ut til at han hadde barn etter seg, i alle fall. Dødsannonsene står både i Tidens Krav og Romsdalsposten tirsdag 7. august 1951, og det er samme tekst:Romsdalsposten 76. årgang/ nr. 180, og Tidens Krav Årgang 42/nr. 179: 'Vår kjære onkel Urmaker Ole Brunvold døde plutselig på St. Elisabeth idag 79 år gml. Kristiansund, 6. aug. 1951 På familiens vegne Emma Pedersen, født Sandø.'I Romsdalsposten to dager senere, på torsdag 9. august og i Tidens Krav på fredag 10. august står den samme annonsen men en ny setning er kommet med nederst: 'Kremasjon lørdag kl. 12,30'St. Elisabeth er, etter det vi husker, et sykehus i Trondhjem. Vi har ikke funnet noen andre meldinger i avisene om Ole Brunvold i dagene etterpå. Det står heller ikke minneord om andre folk som dør, med unntak av en tidligere ordfører som dør i dette tidsrommet. Vi har ikke sjekka hvem Emma Pedersen, født Sandø er, men det vet kanskje du? Mvh Tore og Tor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.