Gå til innhold
Arkivverket

[#20665] Identifisering av gamle bilete


Gjest Torbjørn Igelkjøn
 Del

Recommended Posts

Gjest Torbjørn Igelkjøn

Fanst det arkiv med bilete som vart tekne hos fotograf, saman med opplysningar om kven som eigde bileta?Eksempel: Eg har m.a. fått eit gammalt bilete på e-post der det står 'Kørner, Stavanger', under. Finst det noko slikt arkiv etter denne fotografen? Mvh. Torbjørn Igelkjøn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Heidi Tofterå Slettemoen

Det gjør det sikkert. De fleste fotografer har og hadde sirlig førte arkiv for sine motiv og negativ. Hvordan dette er tatt vare på i ettertid varierer nok noe, jeg vet at det hendte fotografen (hvis slikt fant sted) tok over studioet overtok samlingen, eller at en fotografkollega som drev videre overtok. Enkelte kommuner har fellesarkiv/samlinger. Deler av Kørners arkiv er vel i Stavanger byarkivs samlinger. Carl Kørner (1849-1936) var en tysk fotograf som kom til Bergen via Stavanger i 1870-årene, hadde sitt studio i Kirkegaten 21 og 30 (til 1918).Hvem som har overtatt for Kørner vet sikkert Eva Wathne i DIS Rogaland. Hun har publisert artikler om dette i blant annet i DIS-Haugalands medlemsblader (1997).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.