Gå til innhold
Arkivverket

[#20725] Christian Pedersen - fra Feiring/Hurdal eller Eidsvoll?


Gjest Egil H Thomassen
 Del

Recommended Posts

Gjest Egil H Thomassen

Enkemann Christian Pedersen Sinkerud gifter seg 26.11.1785 i Feiring med Marthe Olsdatter Nordgarn Brodshaug. Marthes slekt er beskrevet i bygdebøkene for Feiring.Han var da på plassen Sinkerud i Eidsvoll, men familien flytter senere til plassen Mykjedal u. Eggum i Nes. Det er ikke informasjon om Christian i bygdebøkene for Eidsvoll, og mye tyder på at han var på Sinkerud bare en kortere periode. Christian og Marthe døper en sønn i Østre Toten i 1796. Den nordre delen av Feiring hørte den gang til Ø.Toten pretegjeld.Christian kan ha vært gift første gang i Hurdal/Feiring med ei Anne Olsdatter. Dette paret døper to barn i Hurdal/Feiring mellom 1779 og 1783.Kan noen bidra med opplysninger om Christian Pedersen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Liv Fagerli

Da barna døpes er bostedet Tosterud. Har ikke funnet noe ekteskap mellom 1777 og første sønns dåp. Tosterud er i Feiring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Egil H Thomassen

Takk for info om Tosterud. Jeg finner dessverre ikke noe om familien i bygdeboka for Feiring under Tosterud.Den eneste Christian Pedersen jeg har funnet i Feiring-bøkene er en sønn av Peder Larsen Bergerstuen, og født i 1756. Bergerstuen var en av de plassene som hørte under 'Thotens Feiringen', dvs. Ø.Toten. Peder Larsen var berggesell, g.1755 m. Anne Larsdatter Bråtån.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.