Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ragnhild Simenstad

[#20786] Agnes Håkonsdatter, hvem var hennes mor?

Recommended Posts

Gjest Ragnhild Simenstad

Spørsmålet om hvem som er mor til Agnes Håkonsdatter er til stadighet framme i Digitalarkivet/ brukarforum. I nr. 16490 heter moren Katharina Sigurdsdatter, hun var datter av Sigurd Lodinsson og Baugeid Steinarsdatter.I Anbytarforum (Sverige) heter moren Gro Alvsdatter, her er foreldrene Alv Erlingson til Tranberg og Ingeborg Baardsdatter av Reins. Det heter videre at Gro Alvsdatter med kong Håkons hjelp ble abbedisse ved Nonnesæter kloster (1299-1336)Hva er det som gjør den ene 'mor' mere sannsynlig enn den andre? Og kan noen argumentere godt for sitt syn?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore H Vigerust

Asgaut Steinnes har i artikkelen 'Ein våpenskjold og eit ætteproblem' i Norsk slektshistorisk tidsskrift XXIII (1971), s. 1-41, argumentert (se f eks s. 36-40) for at Agnes Håkonsdotter var en *datterdatter* av Baugerd Steinarsdotter og Sigurd Lodinsson.Andre forsøk på å finne Agnes' slekt og opphav, kjenner jeg ikke til. At f eks Agnes var en datter av en abedisse i Nonneseter kloster, må være en dårlig spøk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ragnhild Simenstad

Takk for innspillet.I følge Anbytarforum er kilden til AGNES SITT opphav en norsk slektsforsker ved navn:Bjørn A. Møklegaard.Abbedisse ble 'moren' senere som 'takk for tjenesten' (dette fra Anbytarforum)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ketil Firing Hanssen

Bjørn Albert Møklegaard, f. 12/2-1909, døde 21/1-1998. Han har ikke publisert noe som kan spores på internett.Her er debatten i Anbytarforum:LenkeLars Løberg har der lagt inn samme kommentar som Vigerust.Hva foreldrene til Agnes heter i de forskjellige debattene er vel ganske uinteressant, så lenge argumentasjon eller kildehenvisninger mangler.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.