Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Ragnhild Simenstad

[#20786] Agnes Håkonsdatter, hvem var hennes mor?

Recommended Posts

Guest Ragnhild Simenstad

Spørsmålet om hvem som er mor til Agnes Håkonsdatter er til stadighet framme i Digitalarkivet/ brukarforum. I nr. 16490 heter moren Katharina Sigurdsdatter, hun var datter av Sigurd Lodinsson og Baugeid Steinarsdatter.I Anbytarforum (Sverige) heter moren Gro Alvsdatter, her er foreldrene Alv Erlingson til Tranberg og Ingeborg Baardsdatter av Reins. Det heter videre at Gro Alvsdatter med kong Håkons hjelp ble abbedisse ved Nonnesæter kloster (1299-1336)Hva er det som gjør den ene 'mor' mere sannsynlig enn den andre? Og kan noen argumentere godt for sitt syn?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tore H Vigerust

Asgaut Steinnes har i artikkelen 'Ein våpenskjold og eit ætteproblem' i Norsk slektshistorisk tidsskrift XXIII (1971), s. 1-41, argumentert (se f eks s. 36-40) for at Agnes Håkonsdotter var en *datterdatter* av Baugerd Steinarsdotter og Sigurd Lodinsson.Andre forsøk på å finne Agnes' slekt og opphav, kjenner jeg ikke til. At f eks Agnes var en datter av en abedisse i Nonneseter kloster, må være en dårlig spøk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ragnhild Simenstad

Takk for innspillet.I følge Anbytarforum er kilden til AGNES SITT opphav en norsk slektsforsker ved navn:Bjørn A. Møklegaard.Abbedisse ble 'moren' senere som 'takk for tjenesten' (dette fra Anbytarforum)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ketil Firing Hanssen

Bjørn Albert Møklegaard, f. 12/2-1909, døde 21/1-1998. Han har ikke publisert noe som kan spores på internett.Her er debatten i Anbytarforum:LenkeLars Løberg har der lagt inn samme kommentar som Vigerust.Hva foreldrene til Agnes heter i de forskjellige debattene er vel ganske uinteressant, så lenge argumentasjon eller kildehenvisninger mangler.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.