Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Inger Heimdal

[#21269] Hvor kom Ole Olsen fra??

Recommended Posts

Gjest Inger Heimdal

Ole Olsen f. 1787 el 88 ryddet Grønåsen i Balsfjord i 1821. Han ble gift med Gjertrud Pedersdtr. Det er oppgitt at han er f. i Tromsø, men han finnes ikke der. Minner i slekta tyder på at han eller foreldrene kom sørfra, fra døle-strøk? Vi har ingen spor bakover! Navn på barn: Johan Karl, Ole, Eilert, Maria, Else Johanne, Petrikke, Beret Marie, Andrine Kristine. Er det noen som kan hjelpe?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Inger Bjørnaas

Har du sjekket vielsen, innflyttingslister, faddere ved dåp o.l. ? Ole Olsen er et veldig vanlig navn, så det kan være vanskelig å spore opp. En annen mulighet kan være om det finnes attestsamling (på Statsarkivet). Når innflyttere giftet seg måtte de forevise attest fra hjembygda. (utstedt av presten). I en del tilfeller kan disse være tatt vare på.Har du sjekket om det finnes noen skifter etter Ole eller Gjertrud ? Selv om de var innflyttere kan det jo hende de hadde slektninger som også var kommet til samme sted, og via dem kan klare å følge sporene tilbake.Hvis du ikke får nok hjelp under dette temaet, vil jeg foreslå at du legger inn et nytt innlegg under et mere opplysende emne (f.eks.: Trom, Balsfjord, Ole Olsen, f. ca. 1787. Hvor kom han fra ? Det er som sagt mange Ole Olsen rundt om i det ganske land.Vet ikke om dette var til noe hjelp, men ønsker det lykke til med letinga.Beste hilsen Inger

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.