Gå til innhold
Arkivverket

[#21335] Matrikkel 1718


Gjest Tore Turøy
 Del

Recommended Posts

Gjest Tore Turøy

Går det å få opplyst kven som var eigarar og brukarar på Algrøy i Sartor skipreide i 1718? Og står det noko om kor mykje kvar av dei eigde?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arild Kompelien

Eierne kan du finne i panteboka som viser kjøp og salg.Nærmeste matrikkel var i 1723, men den kan jo vise andre folk enn de som var der 1718.Finnes lister over tienden skulle den gi oversikt over brukerne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

For Nordhordland finnes det en 'matrikkel' fra 1718 med oversikt over brukere og eiere. Den ligger i Stiftamtmannsarkivet, og har løpenummer 2065.Brukerne på Algerøen var: Hans Olsen 2 pund smør, Iver 18 merker smør, Niels 18 merker, Hans Hansen 1 pund, Ole 1 pund, Stephen 12 merker smør.Eierne var: Opsideren Hans Olsen 1 våg 1 pund fisk, Opsideren Iver 1 pund 12 merker, Lars Landraae 1 pund 12 merker f., Ole Landraa 2 pund fisk, Opsideren Ole 2 pund fisk, Opsideren Stephen 1 pund fisk.Pantebokrekken for Nordhordland starter ikke før i begynnelsen av 1740-tallet. Men tingbokrekken kan til en viss grad avhjelpe, den ligger i avskrifter i Digitalpensjonatet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.