Gå til innhold
Arkivverket

[#21592] Ole Jacobsen, pleiebarn fra Bergen


Gjest Øystein Brennsæter
 Del

Recommended Posts

Gjest Øystein Brennsæter

Ole Jacobsen er født i Bergen 09.03.1833. Foreldrene var Ole Jacobsen og Ane Johanne Johannesdatter. Han var uekte født. Foreldrene opptrer derfor ikke sammen i noen andre sammenhenger enn ved hans fødsel. Ole jr. vokste opp som pleiebarn i Hamre og giftet seg siden der. Jeg er på jakt etter opplysninger om foreldrene. Evt. gode tips til hvordan slike 'vanskelige' aner kan oppspores.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Denne barnefaren er jo bøkkermester Ole Jacobsen. Han er gift og får mange born. Barnemora kan vera kona til ein bøkkerarbeidsmann i nabolaget som òg får mange born, men berre eit med Ole Jacobsen; dei andre med ein Mons Olai. Alternativt er dette ei jente som Ole Jacobsen har rota seg bort i og som berre har namnelikskap nabokona.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan Ludvig Kvamme

En mulig kandidat som far er Ole Jacobsen, født 01.01.1795 i Bergen av foreldre Jacob Jonassen og Anna Maria Hansdatter. Ole Jacobsen blir gift 25.02.1816 i Domkirken med Karen Sirene Ellevsdatter f.05.06.1791 i Bergen og dør 10.10.1830 i Bergen.Har ikke funnet Ole død i Bergen. Moren Anne Johanne Johannesdatter er noe verre, her er det flere mulige kandidater. Din Ole Jacobsen dør på Hjortland i Åsane 01.03.1886. Han var gift 3 ganger. Ingen barn i 1. ekteskap.En datter i 2. ekteskap og 9 barn i 3. ekteskap, men dette er sikkert kjent for deg.Mvh. Johan Ludvig Kvamme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.