Gå til innhold
Arkivverket

[#21618] Bernt Simonsen fra Skjelbrei Høyland Sandnes, hvem var foreldrene?


Gjest Astrid Anda
 Del

Recommended Posts

Gjest Astrid Anda

Bernt Simonsen giftet seg i Høyland med Agathe (Aagot) Tollefsdtr. Ramsland fra Helleland Egersund den 16.6.1777. Caveringsmenn var: Ivar Stokkeland (hans sønn ble seinere gift med datter til Bernt) og Jon Killingland, hvem var han? Bernt bodde på Skjelbrei i Høyland, men hvor kom han fra og hvem var foreldrene? Håper noen kan hjelpe med opplysninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Anda

Da han giftet seg stod Berent oppført som soldat, og Agathe hans kone hadde adresse Qaal. Der skal ha vært en militærplass på Kvaal i den tiden. Kan det være mulig å finne noe i militær papirer om han?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Ved folketellingen i 1801 oppgir Bernt å være i sitt 45. år LenkeDa synes han å ha vært en ganske ung mann da han giftet seg i 1777, trolig bare litt over 20. Som soldat skulle han stå i kompanirullene, og kompaniet må vel ha tilhørt Vesterlenske regiment. Jeg vet ikke om dette rullematerialet er bevart, men det kan undersøkes i Statsarkivene i Stavanger og Kristiansand.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.