Gå til innhold
Arkivverket

[#21677] Pleie sønn


Gjest Lene Jansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Lene Jansen

Hva betyr det egentlig å være noens pleie sønn. Er man da adoptert eller er man satt bort for en periode?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

I Norge kom det ikke adopsjonslov før i 1917, og først ved lovendring i 1935 ble det åpnet for 'sterk' adopsjon - der de juridiske båndene til biologiske foreldre blir brutt.Det å ha 'pleiebarn' kunne nok skje på mer enn en måte: 1) mot betaling (av foresatte eller det offentlige) - regulert i pleiebarnsloven av 1905 og under tilsyn av det offentlige, 2) uten betaling (gjerne slektninger)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lene Jansen

Var det vanlig at barna senere flyttet tilbake til sine foreldre? Eks ugift mor som senere giftet seg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Det kan nok finnes eksempler både på at barna rømte tilbake/ble hentet tilbake av moren, og på at pleiebarnet ble fullstendig integrert på sitt nye hjemsted og ble boende der, oppfattet som del av familien som hadde tatt barnet til seg. Hva som var vanligst vil jeg ikke ha noen sikker formening om. I noen tilfeller der moren har giftet seg seinere har vi sett at barnet likevel ble boende hos pleieforeldre. Kanskje ville det være oppfattet som sosialt uakseptabelt at moren hadde hos seg et 'uektefødt' barn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.