Gå til innhold
Arkivverket

[#21682] Hva betyr 'Ringer' i begravelse info i kirkebok fra 1755


Gjest Roar Kristensen
 Del

Recommended Posts

Gjest Roar Kristensen

Hei,Er det noen som kan gi meg en forklaring på hva som menes med 'Ringer 4 maand' skrevet i en Sigdal kirkebok begravelseinnføring fra 1755? I teksten til begravelsen av Christopher Jørgensen står det 'gl 24ve Aar Ringer 4 maand'. Dette er et ord som også står i andre begravelsetekster i samme kirkebok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Her betyr det vel 'mindre enn', altså Christopher Jørgensen 4 måneder mindre enn 24 år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aud Sandbu

Jeg mener det har å gjøre med at under gravferden til denne personen, ble det ringt med fire klokker, altså fire mann ringte med hver sin klokke.Dette var noe de pårørende måtte betale for, og dermed ble det også et indirekte mål på hvor velstående de var. Jo flere klokker, jo høyere status.Dette kan du kanskje få en viss forståelse av ved å sjekke de andre innføringene der det ble ringt med klokker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Roar Kristensen

Christopher ble døpt 1 juli 1731 og begravet 18 mars 1755, dvs ca. 4 mnd igjen til ha var 24 år. Antar da at 'mindre enn' er riktig betydelse av 'ringer'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.