Gå til innhold
Arkivverket

[#22018] FT 1900 Matr.nr. = Tax no?


Gjest Karin Andresen
 Del

Recommended Posts

Gjest Karin Andresen

Hvorfor står det for noen byer Tax no i stedet for Matr.nr.? F.eks. har Elvegade i Sarpsborg Tax no 67168. Eller skal det skrives 67 168? Eller er 67 gatenummeret og 168 Matr.nr.? Kan noen gi en kort forklaring, sier jeg på forhånd takk. Vennlig hilsen Karin Andresen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anette Skogseth Clausen

Det skal være Matr. nr. og ikke Tax no. Vi har arbeidet med en omlegging til mer standardiserte termer på alle databasene våre på både norsk og engelsk og en testkjøring hadde fått den engelske termen til å snike seg inn. Nå skal alt være tilbake til normalt igjen.Jeg er usikker på hva de to tallene i matrikkelnummeret betyr. Et gatenummer ville nok ha blitt plassert sammen med gatenavnet, men registreringen har variert fra by til by, så det er vanskelig å si noe sikkert. Svaret ligger nok i originalen og den er bevart hos Riksarkivet/Statsarkivet i Oslo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.