Gå til innhold
Arkivverket

[#22071] Markus Nyfeldt i Kr. sund i 1900


Gjest Tor Mathisen
 Del

Recommended Posts

Gjest Tor Mathisen

I Kristiansund bodde i 1900 Markus Nyfeldt f. 1866 med familie. Kone : Oscara f. 1867 Barn : Ragna Othelie f. 1889, Ole Gunnelius f. 1891 og Astrid Marleida f. 1895. For alle unntatt Markus står det fødested Rindal, men det skal være Bindal i Nordland. Er det noen der ute som kan gi videre info. om denne familien ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Kristiansen og Tor Larsen

Kan du være litt mer spesifikk på hvilken informasjon du ønsker? Mvh Tore og Tor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor Mathisen

Hei. Siden Markus er med i vår bygdebok er jeg interessert i dødsår og om bosted da fremdeles var Kr.sund. Gjerne også dødsår for Oscara.Den videre skjebne for de tre barna kan være interessant å vite og om det finnes nålevende etterkommere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Kristiansen og Tor Larsen

I ETC Lenke står familien Nyfeldt nevnt med de tre barna som du allerede har funnet i FT1900:Nyfeldt, Markus, f. 1866 Velfjord. Sjømann. x Oscara Rasmussen f. 28/6 1867 BindalB1. Ragna Otelie Nyfeldt f. 1889 BindalB2. Ole Gunilius Nyfeldt f. 1891 BindalB3. Astrid Nyfeldt f. 1895 BindalDet vi vet er at ETC skrev av originalkildene, og det kan bety at det egentlig står Bindal i FT1900 og at det er skrevet av feil ved digitaliseringa.I Kristiansund Adressebok 1933-34 som bygger på skattelistene for 1933 finner vi kun en Nyfeldt i Kristiansund: Nyfeldt, Oscara, vaskekone, Kranav. 49I Møre og Romsdal Fylkes Adressebok for 1946 finner vi ingen Nyfeldt i Kristiansund. Akkurat nå har vi ingen andre Adressebøker for Kristiansund tilgjengelige, men vi skal se om vi får tid i neste uke til å dra på Nordmøre Museum og sjekke de Adressebøkene de har der.Ellers blir det å lese igjennom Innsendte lister til Statistisk Sentralbyrå over gifte, døde og døpte i Kristiansund fram til 1935, men det har vi ikke tid til med det første.Matrikkel nr. 542 der de levde i 1900 hadde gatenavn og -nummer Fosnagata 28c. Det huset lå på Vidalshaugen i Nervågen. Kranaveien 49 lå i Øvervågen. Mvh Tore og Tor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Kristiansen og Tor Larsen

I Emigrantprotokollene her på DA fant vi at Ole har emigrert fra Kristiansund til Canada i 1924: Lenke Mvh Tore og Tor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Åhling, Göran och Vibeke

Hej!Såg av en händelse att gbr Markus Olsen Nyfeldt flyttar från Bindal 1897, eventuellt till Halsa (det verkar har skett en kolumnförskjutning, så det är litet svårtolkat)i de avskrifter av kyrkoböcker som finns om man börjar på www.bindal.kommune.no/bygdebok och klickar sig vidare.Såg även att en hustru till skibstömmerm. Lovise Kathrine Nyfeldt från Hemne emigrerar till mannen i Canada med två barn över Trondheim 1925. En tänkbar hustru til Ole Nyfeldt?Hälsningar Göran

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.