Gå til innhold
Arkivverket

[#22201] Peder Hansen fra Fevågen


Gjest Jonny Lyngstad
 Del

Recommended Posts

Gjest Jonny Lyngstad

Den 28/10-1753 gifter Peder Hansen 'Feevaag' i Kristiansund seg med Ane Pedersdtr. (Svenning) fra Silneset i Eide. Hun var født ca. 1716 og døde på Innlandet i Kristiansund den 3/5-1763. De hadde to barn: 1. Hans f. 1754 og død før 1763 og 2. Marta Margrethe f. 5/7-1757. Marta flytta til sine slektninger her i Eide og døde i Bjørnevika, Eide den 16/5-1802, ugift. Peder Hansen ble så gift på nytt den 28/9-1769 m. enka Karen Olsdtr. tidligere gift m. Knut Knutsen 'Søedahl', trolig slekt fra Sørdalen i Gjemnes. De bodde på Nordlandet i Kristiansund og var barnløse. Peder var jegtestyrmann og på skiftet står det at han døde lørdagen før pinse i 1785 på en reise fra Bergen omtrent 12 mil nord for byen i 'Waldfjorden.' Han er ikke begravd i Kristiansund. Er det noen som vet om denne Peder Hansen stammer fra Fevågen i Rissa. Hva het i så tilfelle hans foreldre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aud Marion Røen

Hei Jonny Jeg var på biblioteket i dag og lånte bygdeboka som 'dekker' Fevåg. Håper å finne opplysninger til deg der. mvh Aud Marion

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aud Marion Røen

Fikk feil bok på biblioteket - men flere finnes ! Biblioteket er åpent igjen i morgen ... mvh Aud Marion

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.