Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Per Meek

[#22247] Fam. Vikan i Kristiansund

Recommended Posts

Gjest Per Meek

Kan noen hjelpe meg å finne opplysninger om fam. Vikan? Spesiellt hvor det ble av dem etter 1900-tellingen. Martin Olsen Postholm, fdt i Kvenvær 1849. Gift i Dolm kirke 25/7-1875 med Caroline Corneliusdtr. Grefsnes, fdt. 1852. I folketelling for 1900 i Kr-sund finner vi dem igjen. Da har de tatt etternavnet VIKAN. Sammen med dem er da datteren Hansine Vikan, fdt. 1878 i Kvenvær Hitra.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore Kristiansen og Tor Larsen

I Kristiansund Adressebok 1933-1934 (basert på skatteligninga i 1933) finner vi en 'Martin Vikan, arb., Stabbursgt. 9'. Den andre Vikan som står der het Kristian B. og bodde i Helsingsgt. 3b og var også arb.Kristian B. Vikan står oppført i Møre og Romsdals adressebok 1946 men da som boende i Omagt. 15. Den andre som heter Vikan i 1946 het Hanna, husmor og bodde også i Omagt. 15. Det var ingen personer som het Wikan i begge disse adressebøkene.Kirkebøkene for Kristiansund fram til 1935 finnes på Kristiansund folkebibliotek, hvis du vil komme innom og lete sjøl. Alternativt kan du kjøpe mikrokortene hos Arkivverket.Alternativt kan du ta deg en tur i Hønebukta på Innlandet og spørre dem som bor der i dag, om de husker noe om disse folkene. Mvh Tore og Tor.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.