Gå til innhold
Arkivverket

[#22356] Opplysninger om Nils Johnsen Salhus f. 1857 i Hammer ?


Gjest Signe Marie Solheim
 Del

Recommended Posts

Gjest Signe Marie Solheim

Leter etter opplysninger om Nils Johnsen Salhus og hans barn. Her er han i 1900 LenkeHan var gift med Barbro Oline Hansdatter f. 10/3 1855 i Fana. Jeg har hennes bakgrunn. Hun er tydeligvis død i 1900. Jeg lurer på hvor det ble av barna seinere. Tror de hadde i allefall tre barn: Ingebor (1885), Hans Marius (9. februar 1890) og Bernhard Emil (25. mars 1893)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan Ludvig Kvamme

Finner heller ikke Nils etter 1900. Kun at han gifter seg på nytt i Årstad 16.01.1904 med Helga Olsen f.1860 på Tysnes. Hun dør i Bergen 26.09.1944 som Helga Salhus.Mvh. Johan Ludvig Kvamme

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Skipstømmermann Nils Johnsen Salhus døde i Bergen 25. mars 1918. Han etterlot seg enken Helga, og barna Inga Mathilde, gift med Karl Volstad i Ålesund, Ingebor, gift med Nils Hansen i Ytre Markevei 26, Hans Marius Salhus, vannverksarbeider i Trondheim, og fra andre ekteskap hadde han datteren Barbra Oline Salhus, som var 12 år gammel ved farens død.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Signe Marie Solheim

Hjertelig takk begge to!- Ikke så kjekt kanskje, for kone nr 2 at hennes datter ble oppkalt etter kone nr 1 ? : ) Men de tenkte vel ikke sånn den gangen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Heidi Tofterå Slettemoen

Det var helt vanlig å vise slik respekt for den avdøde ektefellen. Andre eksempler er at farfar som regel ble oppkalt på nytt, dersom den første sønnen (som var oppkalt etter farfar) døde ung.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.