Gå til innhold
Arkivverket

[#22617] Catz/Katz på Røros ca 1700


Gjest Magne Nesvold
 Del

Recommended Posts

Gjest Nina Berg

Hei IngerDisse to Anne har jeg også.Anne Margrete var gift med Jon Olsen Røraas. Men så var det da den extra Anne jeg fant gift med Christian Prytz i 1739 død 1746.Forl,Knud Moensen. Jacob, Anne og deres barn er faddere flere ganger.samt Vitpot og Antonissenbarna.Du skrev slekta til Anne,men hvor kom de fra? Jeg synes å ha lest Nordfjord men.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inger M. Hanssen

Det eneste jeg kan huske om Norfjord er dette: Jacobs sønn Mons Jacobsen Galaaen, f. 1720, g.m. Margrete Andersdatter Pryts. Deres datter Maria Monsdatter, f. 1752 gift med Anders Andersen Norfior. Det er skrevet bok om denne Norfiorslekta, forfatter: Aage Henrik irgens.Han skriver om gamle Mogens Catz: Mogens Larsen Catz, f. ca. 1619, var i 1701 veddagarbeider i verkets tjeneste, sansyneligvis av fremmmed opprinnelse.Han skriver at Jacob var gift med Anne Olsdatter Glasmaker Wittpot.Inger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Berg

Hmm her var mye nytt. Er det lenge siden denne boka var utgitt? Jeg har sett flere slektsoppsett på Anne,men ingen Withpot.Og var Margrete en Prytz? Finner ingen Prytz som faddere. Men de brukte kansje ikke Prytz? Farfar til Anne Erik Olsen er oppgitt f. i Nordfjord flere steder.Etter å ha sett på tellinger 1660 pluss,fra Nordfjord. Er jeg veeeeeldig frista til å si at familien 'Catz' kom derfra. Jeg har sett på alle tellinger for hele landet på den tiden. Men ingen steder finner jeg Jacob,Lars,Rasmus Knud, Antonius,Mogens brukt slik i fleng som her.Flere av disse navna er nesten ikke brukt andre steder.Men i Nordfjord prosti var de alle svært populære.Det var f.eks. hele 64 Antonius.Dette er ellers et sjeldent navn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Berg

Hei IngerHar sjekka litt opp her. Tror du har rett om Margrete Andersdtr.Det navnet står som søster av Christian Andersen Prytz som var gift med denne Anne Jacobsdtr. Det er her Witpot kommer inn. Deres far Anders Jacobss. Prytz (1683-1720)ble gift med Margrete Christiansdtr.Witpott.Søster av Randi som skulle være gift med Antonius.Vi ser også at Witpott står som faddere på deres barn.Her har vi Svensk og tysk slekt.Stamfaren til witpott skulle være en Christian Witfoot(1618-1708 i Stokholm)Hans sønn Christian kom opp til Røros.Jeg finner bare det etternavnet på Røros.Ved søk på nettet alle kanaler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Berg

Prøver meg på slekta etter ANTONIUS Mogensen 'Catz'.(ca.1689)Vet ikke hvor han ble av. Noen barn kom tilbake til Røros,men virker ikke som de ble født her.Den yngste sønnen Antonius f.ca 1728 skulle da stått i kirkeboka for Røros. Deres mor skal være Randi Christiansdtr.Withpott(1687-1746)59 år.Er oppført død da i kirkeboka for Røros.Står ikke med noen mann.Hun er nevnt i slektstavler men ikke med mann og barn.Hennes foreldre var Christian Withpot og Mariette Bergersdtr.BARN:1.MARITTE f? gm. Niels Halvorsen i 1747.Forl:Christian Withpot og Ingebrigt Henriksen. BARN:Antonius 48, Halvor f.d.53,RANDI 54,BARN 2.MARGRETHE f? D.1751 24 år.BARN 3.ANTONIUS ca.1728.Barn Inger i 1754 med Ragnhild Halvorsdtr.? gm.1. Karen Eriksdtr. i 1756.Forl: Christian Prytz og Ole Jacobsen Galaaen. gm.2? Anne Olsdtr.Moan i 1774.? BARN:Antonius 56, Erik og Christian 59,Chr.dør 4 år gml. Niels 61, Christian 63. Ingebor 68.Faddere på disse barna er mest Withpot,Prytz og Jakob Mogensen med frue.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inger M. Hanssen

Boka av Aage Henrik Iregns lånte jeg på biblioteket for mange år siden, har bare noen utdrag av den. Den er sikkert å få låne fortsatt. Den heter ' Norfior slekta ved Røros Kobberverk'Så er det gitt ut ei bok om Prytsslektens liv og virke i Norge av S.Prytz.Der står dette om Christian Andersen Prytz. Han var gift 2 gang med Anne Jacobsdatter i 1740, hun døde i barselseng i 1746 da datteren Anne ble født. Det står ingenting om at Anne er datter til Jacob Mogensen så dette er svært usikkert.Margrete Andersdatter Pryts var søster til Christian. Margrete ble da gift med Moens Jacobsen Galaaen (Catz). Han har der barna: 1. Anne Maria, f. 1748, 2. Anne, f. 1748?, 3. Maria, f. 1752, 4. David, f. 1755.Inger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

Han som dere (og Rørosboka bind III side 68)kaller Ole Eriksen Glasmager, kan ikke være sønn av Erich Olsen med yrke glasmaker i 1701. Den sistes sønn Ole var 20 år i 1701. Ole Erichsen Galåen døde i 1736 71 år, og kona Sara Andersdatter i 1736 77 år. Ole Erichsen Galåen er høyst sannsynlig Ole Erichsen Nordfjord 34 år med sønnene Erich 6 og Anders 2. Barna nevnt i Rørosboka kaller seg i kirkebøkene Galåen og ikke Glasmager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inger M. Hanssen

Det er nye trulig du har rett her. Problemet mitt er at da jeg skreiv om denne Rørosslekta så hadde jeg ikke fattet nødvendigheten av å være påpasselig med å skrive ned KILDER, så jeg er ikke sikker på hva jeg selv har funnet i kirkebøker og hva som er fra Rørosboka.Jeg behøver å låne boka om Norfiorslekt igjen, kanskje det finnes noe mer der.Inger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Berg

Jeg har kikka i Rørosboka for mange år siden. Må vel låne den igjenn.Min kilde for Ole glasmager er slektstavler på nett.Men de har kansje også brukt boka. Inger om du studerer nøye forlover og faddere på barna til Anne Jacobsdtr.og Christian Prytz så virker det ganske sannsynlig at hun var dtr,til Jacob Mogensen. Men om ikke,hvem i nær familie kunne hun da være???Jeg har som sagt lite greie på de gamle slektene på Røros.Virker som dere har studert de en tid. Magnes oppr.spørsmål her inne var.HVEM var og HVOR kom familien Catz fra.Det er derfor jeg har skrevet ned slekta her. Så vi kunne grunne på dette i lag. Ut fra valg av ektefeller faddere forlovere o.l Om vi tar for oss hvem de inngikk ekteskap med. Vet dere noe om hvor disses slekt kom fra. Å hvor de lå i bildet sosialt? Jeg har også som dere ser lite yrkestitler her.Har dere søkt igjennom de gamle tellingene? Etter å ha gjort det, synes jeg ihvertfall at Nordfjord prosti peker seg soleklart ut som kandidat nr.1.Slekta Finne holdt f.eks. til i Gloppen Nordfjord.De kunne vel kansje ha informert om de gode mulighetene på Røros.Sto det ikke svært dårlig til mange steder i landet på 1600tallet?.Så lurer jeg på hvor dette BAGER kommer fra.Både slekta etter Knut og Lars har dette i slektstavler.Men bakte de??Det fantes slekter i Norge som brukte dette navnet. Også i Nordfjord.Nå finnes det som sagt flere kilder fra Røros før 1700. Det var jo flust med skatter og avgifter i den tida.Er det noen av dere som har kikka på de?Og Astrid Tellinga for Røros på 1600tallet.Hva ligger den under?Er den på nett?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

Røros finner du under Fosen,Dalane og Innherad i manntallet for 1660 - årene. De som arbeider ved Verket er ikke å finne der (hvorfor vet jeg ikke). Dem du finner er bosatt under gårdsnavn (Kvernengen, Hitteråsen, Ryen, Gullikstad, Dalen, Kurås, Brekken (mange husmenn) etc. Du finner ikke eneste person, hvor det angis et yrke knyttet til gruven.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Berg

Takk for raskt svar Astrid.Det var da skitt at ikke de fra gruva sto. De gårdene du nevner.Var de de gamle opprinnelige fra Røros tro?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn H Nyheim

Til Inger (inlegg 52): I mitt eksemplar av Irgens bok om Nordfjordslekten er ikke konen til Jakob Monsen Catz nevnt med navnet Wittpot. Det står 'Anne Olsdtr. Glasmager (Glarmager)'. Like ved er Maria Christiansdtr. Wittpot nevnt, så det er vel derfra navnet kom inn - fort gjort...Til Astrid (innlegg 60): Årsaken til at bergfolkene ikke nevnes i skattelistene og manntallene er 'bergverksprivilegiene'. Verkets arbeidere var fritatt for skatt til kongen (han tok det igjen på toll og skatt på kobberet) og nevnes derfor ikke i skattelistene. Kongen og verket delte dessuten på utgiftene ved byggingen av kirken på Røros (1650) og verket betalte halve lønnen til presten. De som hadde egne gårdsbruk utenfor bergstaden måtte derimot betale noe skatt. (I manntallet 1665: 'Gaarder som ligger omkring Røros 'Cu'-verk', 15 stk). Det var også en egen bergrett ved bergverket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inger M. Hanssen

Ja der ser en hvor sikker en kan være på det en skriver selv, til og med. Det er ikke første gang jeg driver å roter med navn. Med vennlig hilsen Inger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Magne Nesvold

Her var det mye nytt!Til Nina (innlegg 49):Lars Olsen Nyplass flyttet til Nesvollen da han giftet seg med Ingeborg Rasmusdatter. De må ha giftet seg i Ålen kirke, har iallefall ikke funnet dem som gift på Røros. Ålbyggboka nevner skiftet etter Lars Olsen, det var tydeligvis en sterk strid mellom arvingene til Lars Olsen på den ene siden, og Ingeborg og sønnene hennes på den andre siden.Siden du spør etter hvor de inngifta i Catz-familien opprinnelig kommer fra kan det nevnes at Lars Olsen Nyplass var av Kjøstel-familien på Nyplassen. Besteforeldrene på farssiden var Kjøstel Jacobsen og Gjøri Engelsdatter. Hvor de kom fra er usikkert, men de var høyst sannsynlig innflyttere, da Kjøstel var et uvanlig navn på Røros.Anders Bersvendsen, som Ingeborg var gift med i første ekteskap, vet jeg ikke hvor kom fra. Han kom tydeligvis ikke fra Ålen. Jeg tror at han kom fra Røros, men har ikke funnet ham i Røros-bøkene. Han var født ca 1705, og da er selvsagt kirkebøkene for Røros gått tapt. Får vel prøve skifteprotokollene med tid og stunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Berg

HeiI mitt innlegg 54 står det hvor Withpotnavnet kommer inn. Med Margrete Withpot gm. Anders Prytz. Dette stemmer om vi ser på fadderne.Magne. Da jeg så på tellinger ca.1665 Røros, var det en plass som hette Bersvendaasen. Der bodde en Ingebrigt Bersvendsen med sønn Erik. Men det var vel mange Bersvend. I denne tellinga fant jeg ikke navn som Mogens, Rasmus , Antonius osv.Så det var vel ikke typiske navn for dette distriktet rundt Røros på den tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Berg

Her kommer den siste av brødrene 'Catz' som vi vet om.LARS Mogensen(1677-1745)68 år.Ved hans død,ble hans bror Jacob Mogensen og P. Skanke verge for barna.LARS ble gm.i 1723 Ildri Pedersdtr.Skanke(1692-1770?)Hennes foreldre var Peder Fastesen Skanke og Gunilla Knudsdtr.Drake. Slekt oppr.fra Jemtland.Lars og Ildri bodde i hus 220 Røros Berg Plass,Dette var Ildris andre ekteskap.Hun hadde fra før barna Lars,Peder,Jacob og Maritte Jochumsen. BARN:1.GUNHILD 1724, gm.Ole Olss. Troenshat i 1749.Forl: Knud Moensen og Troen Olsen.Barn,Ole 1750, Ildri f.d.1753,Beritte? 1761.BARN:2.3.MOGENS 'bager'og Jochum?f.1727.Mogens gm.Kirsti Jensdtr. Røraas i 1755.Forl:Lars Jochumsen og Berge Bersvendsen.Barn:Lars 1756, Kirstina 58,Jens 59, Jochum 61, Rasmus 72,Anne 76.BARN:4.INGEBORG 1731.Faddere:Peder Fastesen,Jens Pedersen Skanke,Peder Ingebrigtsen,Anne Marie Kleffel, Gunhild Larsdtr. Ildri Gundersdtr.INGEBORG var fadder til sitt tantebarn Lars i 1756 forsvant siden ut av bildet. Hennes mor Ildri Pedersdtr.er heller ikke å se som fadder for sine barnebarn.De har mest sine halvonkler,Fasteslekten og Vintervold som faddere. Jeg har nå ført inn alle brødrene med familie.Har dere rettelser på Antonius og Lars?Vet dere f.eks hva slekt denne Ole Troenshat var av?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

Det er en kullknekt Oluf Trondsen 50 år (bror av min ane Dorte T.)i manntallet 1701 med en rekke sønner. Jeg vet at disse (eller noen av dem) som etternavn brukte Troen, Troens, Troenshat. Oluf Trondsen døde i 1732 87 år, og var gift med Anne Olsdatter Romsdal. Sønnen Oluf 16 år i 1701 mener jeg døde som Ole Tronshat i 1765 85 år. Men det er neppe ham som gifte seg så sent som 1749, men sønnen ved samme navn (Ole tronshat står som fadder på Ole i 1750, altså faren). Hvem faren var gift med, vet jeg ikke. Jeg har ikke fulgt etterslekten her videre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ingulf Galåen

Jeg driver Galåvolden Gård, og er 10. generasjon etter Mogens Larsen Catz. Jeg kom tilfeldigvis over denne debatten da jeg søkte på nytt om Galåvolden. I forbindelse med gårdshistoria har jeg undersøkt en del om Catz, og her i denne debatten var det mye interessant. Jeg har alltid hatt den oppfatning at familien Catz opprinnelig kom fra Tyskland. Jeg har imidlertid ikke noe direkte bevis på det. I ei bok om tysk innvandring til Røros som ble utgitt for noen år siden er Catz imidlertid såvidt nevnt.Jeg har denne boka, men finner den ikke akkurat nå. Kan ev komme tilbake med det. Ser ellers at det diskuteres stand og omgangsvenner, også interessant. Jeg har mye opplysninger om Jacob Mogensen Catz og Anne. De kjøpte først en seter, Mosengvolden i Galådalen. Men etter kun et par år begynte de å rydde det som i dag er min gård. De hadde fra før gård på Stormoen ved Røros sentrum. Den ble overdratt til sønnen Mons. Jacob og Anne var meget driftige brukere og bygde opp en etter datiden meget bra besetning på sitt nybrottsbruk. I tillegg til hjemmebruket som ble skyldsatt i 1721, så festet de fra 1749 det meste av Kjurudalen som i dag tilhører Røros kommune. Ved skiftet etter dem i 1780 var det en besetning på 1 hingst, 1 kjøreokse, 8 kyr og 6 sauer. Dessuten løsøre for 318 riksdaler og tilgodehavende fordringer på 169 riksdaler, men ingen gjeld. De hadde altså bygget seg opp en betydelig formue etter datiden. Det verserer også et sagn her på gården om at en gubbe da han lå på sitt siste (måtte ha vært denne Jacob)fortalte at så og så mange alen fra husnåva var det nedgravd en støvel full av penger. Jeg har omtalt dette i gårdshistoria jeg lagde i 1996. Det blir forøvrig i nærmeste framtid lagt ut helt nye websider om Galåvolden Gård. Der blir det også et punkt om historie, og vi skal forsøke å legge ut gårdshistorieheftet etter hvert (www.galaavolden.no).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Berg

Hei ja Ingulf.Jeg lurte på når du dukka opp.Siter gjerne fra den boka om tysk innvandring.Inntressant.Jeg har søka på navnet Catz høyt og lavt.Men finner ingen spor som peker tilbake på våre Catz.Catz i Tyskland bruker ikke slike fornavn virker det som.Om det er noe tysk her heller jeg til at det må være en stund tilbake før Mogens Larsen i såfall. Navna kan også være dansk f.eks.Mye muligheter her. Akkurat nå, etter å søkt på alle mulige og umulige kilder inne på nett,holder jeg en veldig sterk knapp på Nordfjord i Sogn.Det er der vi finner som eneste plass,alle fornavna i familien Catz flittigst brukt. Om vi leser på de gamle lønningslistene ser vi også at mange faktisk kom fra de kantene av landet.Det dumme her er at jeg vet svært lite om hvor den nærmeste omgangskretsen til familien kom fra.Har du greie på det Ingulf?Jeg vet også for lite om levekårene på Røros til å avgjøre hvilken stand denne slekta kunne være av.Om de var av pengesterke folk f.eks.kunne de finnes i gamle skifter fra sine hjemplasser.Mange av disse skiftene er rike på info.Nordfjords skifter er lagt ut,men dessverre bare som et register på navn.Hva tror du om denne Anne Jacbsdtr.som dør i barselseng 1746.Hun var gift med Christian Prytz 1739.Knud Moensen var forlover til de. Jacob Moenss,kona og deres barn var faddere flere ganger til Annes barn. Jeg vet hun ikke står i heftet,men ta en kikk selv i kirkeboka for Røros som du finner inne på RHD.Jeg syns det virker veldig sannsynlig.Som du så Ingulf,har jeg gjort litt tilføyelser til det som sto i slektsheftet.Litt andre årstall og flere koner.Fant du noen feil her?Lykke til med den nye websida di.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inger M. Hanssen

Hei du 10menning til 'kallen' her i huset, Rolf. Han er en etterkommer etter Jacobs datter Begritte (Berit). Vil tro du har rett i at Catz var tysk opprinngelig, det var jo mange tyske bergverksfolk på Røros. Rolf sier at navnet tyder på at han var tysk. Det var jo flere navn som Prytz og Kock, Krause som sikkert var av tysk opptinnelse. Ser fram til at du legger ut gårdshistorieheftet på hjemmesiden din. Hilsen Inger Marie

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ingulf Galåen

Boka jeg nevnte heter 'Tysk bergverkstradisjon ved Røros Kobberverk 1671 - 1685: en undersøkelse om innvandring fra Sachsen og Harzregionen til Norge og deres virksomhet på 1600-tallet.' Utgitt på Tapir forlag 1992. Catz er etter hva jeg husker nevnt i en fornote.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Berg

Takk for det Ingulf. Da håper jeg den er å få lånt på bibloteket.Siden du ikke svarte på mine spørsmål, går jeg ut fra at heller ikke du vet svaret.Ha ei riktig god helg dere på Galaavolden. Hilsen meg som ikke er 10 menning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn H Nyheim

Ingulf sikter vel til fotnote nr 18 på side 53 i Seresses bok. Der nevnes Mogens Larsen Catz som eksempel på at personer med antatt tysk opphav ikke har blitt med i hans undersøkelse, ettersom denne kun nevnes som Mogens Larsen i det tidsrommet undersøkelsen gjelder (1671-85). Seresse antyder jo med dette at han tror slekten kan ha tysk opphav. Det samme gjelder f.eks. slekten Albeck, hvis slektsnavn heller ikke opptrer i kildene før på 1690-tallet. I begge tilfeller har imidlertid personene vanlige skandinaviske fornavn og patronymikon, så det tyske opphavet er ikke åpenbart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Berg

Om Catz var et slektsnavn,er det pussig at ingen av barna bruker dette navnet.Var ikke det vanlig? Kan jo også være et kallenavn som Astrid nevner.Fantes mange av de på Røros. Jeg trodde at de tyskerne som kom helst var utdanna folk innen bergverk som hadde høyere stillinger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Berg

Et lite resyme Mogens Larsen Catz ca 1645 og Ingeborg Rasmusdtr,ca 1646-1738 begge ukjent sted.(Nordfjord amt???pga.navnebruken)Mulig Mogens var han som utførte stein fra gruva på Røros i 1677.I 1701 veddagsarb. i verkets tjeneste. Vi vet om 5 barn født fra ca.1678-1689.1)LARS MOGENSEN 1677-1745.gm. Ildri Pedersdtr. Skancke.(for:Peder Fastesen skancke og Gunilla Knudsdtr.Drake)Dette var vel handel og bergverksfolk. Oppr.etter en lensmann i Jemtland.Sto seg bra?2)BERITTE MOGENSDTR: 1678-1741.gm.Nils Haugen.(hvem?)Ingen barn vites.Opprinnelse Nils?3)RASMUS MOGENSEN.ca.1679-1757.Bykslet 2 voller ved Nesvollen Holtaalen i 1713 og flyttet dit.I 1733 skrev Rasmus til kongen ang.en konflikt.Altså var han skrivekyndig.Ikke så vanlig da. Gift 2gng.? Andre gang med ei enke Karen? Fikk en datter Ingeborg ca.1713.Som arva gården.Gift 2gng.1)Anders Bersvendsen.(Bakgrunn?) og 2)Lars Olsen Nyplass ved Røros.(etter Kjøstel Jacobss.og Gjøri Engelsdtr.)besteforeldre.4.KNUT MOGENSEN.ca.1680-1762.Var røstvender ved gruva i 1701.og gm.Brynhild Olsdtr.Selbygg.Foreldre etter et skifte,(Oluf Olss.Selbygg og Maritte Jakobsdtr.Noen bakgrunn her?)KNUT fikk 2 barn? Rasmus gift med ei fra Rya i Hådalen.(Kjeldsen,Fastesdtr.)OLE med Gjertrud Svendstr,(hvem?)5.JACOB MOGENSEN ca.1686-1775.Kjøpte voller Moseng.Kalla Galaavold senere.gm.Anne Olsdtr.(foreldre:Ole Eriksen og Sara Andersdtr.)Bergfolk,bønder?hvorfra oppr?. Jacob og Anne fikk omkr.11 barn Inngifta med Pryts-Withpot.(tyske bergfolk)Haanes, Høsøyen, Røraas.Guldal,Spell,Fastesen.(hva kan vi si om disse?)6.ANTONIUS MOGENSEN: ca,1689.D:vet ikke hvor han ble av.gm.Randi Christiansdtr.Withpot.(Svensk oppr.yrke i slekta?)3 barn? Maritte gm. Niels Halvorsen.(hvem?)og Antonius med Karen Eriksdtr.Senere med Anne Olsdtr. Moan?(Hva folk har vi her?)Margrete døde ung.Når vi nå får satt opp alt samla. Finnes noen sammenhenger her tro? Jeg merker meg at ingen av brødrene kaller opp hverandre.Bare Berit søstra, og foreldrene.Er det en navneskikk noen steder tro?Har de inngifta familier noen fellesnevnere?Var fam.Mogens Larsen Catz mere bønder enn gruvearbeidere?På mandag får jeg Rørosboka. Som jeg husker var den ikke lett å finne fram i. Vet dere hvor noen av disse nevnt over står i boka?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.