Gå til innhold
Arkivverket

[#22617] Catz/Katz på Røros ca 1700


Gjest Magne Nesvold
 Del

Recommended Posts

Gjest Astrid Ryen

Dette er hva jeg fant angående bygdebok for Nordal på DIS-Norges genealogiske ressurser:LenkeJeg foreslår at du oppretter ditt eget tema og ber om at noen slår opp for deg i bygdeboka. Det er ikke så mange som ser ditt innlegg her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Magne Nesvold

Astrid (124): Du har ingen indikasjoner/tanker på hvor Peder Ingebrigtsen 'hører til'? Jeg har ikke rukket å undersøke noe mer om ham. Han var for øvrig også fadder for Jacob Mogensens sønn Mogens(Lenke).Takk for info om Mogens Larsens dødsdato. Jeg er i gang med å gå gjennom kirkeboken 1720-1731, men har ikke kommet så langt ennå. Jeg har forresten merket meg den utrolig detaljerte alderen ved død i denne kirkeboken, selv for gamle personer. Lurer på hvor mye man kan stole på det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

Jeg vet ingenting om Peder Ingebrigtsen, men det er sikkert ham du fant i manntallet 1701.Alder ved død blir ført meget detaljert, det stemmer. Når det gjelder spebarn, regnes også i timer. Ikke så merkelig egentlig. Men det forekommer også ved voksne mennesker. Hans Jørgen Koch døde 28/10-1722, bregraven 3/1-1723, '34 Aar ringer 18 Uger 2 Uger og 1 Time'.Jeg trodde først det var Jochum Angell som førte denne kirkeboka, men jeg antar nå det må ha vært klokkeren David Andersen, for jeg så i kirkeboka Jochum Angell døde i 1726. Og den samme håndskriften forsetter 1720-33. En lignende håndskrift finner man også i 1700 og på slutten av året 1699.Nok om det. Jeg har gjort litt på Catz-slekta i og med at jeg holder på med min datters farsslekt. Knut Monsen hadde bare to barn som vokste opp, tror jeg: Rasmus Knudsen som flyttet til Os, og Ole Knudsen, også kalt Ole Knudsen Selbyg og Ole Selbyg. En vurdering gjort ut fra hvem som er faddere på barna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Andrea Hånes

Jeg drar opp denne tråden litt, da jeg er relativt 'fersk' i slektsforskergamet.De personene dere omtaler er også mine forfedre og jeg har selv lurt litt på dette Catz, eller Gatz som jeg også finner det omtalt som. Jeg har lest hele diskusjonen, men i og med at den har begynt å bli lang, har jeg sikkert ikke fått med meg alt dere har kommet fram til. Her er i alle fall det jeg 'vet':Mogens (Mons) Larsen Catz f.1649. Hans sønn Jacob Mogensen Catz Galaaen f. 1686, g.m Anne Olsdatter Glasmager. Deres sønn Mons Jacobsen Galaaen g.m Margrethe Andersdatter Prytz f. 1717. Hennes foreldre er oppgitt å være Anders Jacobsen Prytz og Maria Christiansdatter Wittpot. Her får altså jeg Wittpot navnet inn.Når det kommer til Anne Olsdatter Glasmager, har jeg en søster av henne på andre sida i slekta; Lisbet Sofie/a Olsdatter Glasmager, f. 1696.Jeg så dere snakket om Nordfjordslekt-boka, jeg har denne, om noen skulle trenge at jeg slår opp noe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.