Gå til innhold
Arkivverket

[#22830] Skipsanløp i Vardø i 1890/Johanne Margrethe Hansen


Gjest Bjørn Melby
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjørn Melby

Johanne Margrethe Hansen er oppgitt til å være født 1. november 1890. Hun skal være av fransk baskisk avstamning og satt i land av moren fra et skip, eller eventuelt være født i Vardø. Familie-'tradisjonen' sier at foreldrene drev handel på Finnmarkskysten og at båten var fransk, men den kan også ha vært spansk. Johanne Margrethe blei tatt hånd om og oppfostra hos Lovise Cecilie Jessen og Hermann Andreas Hansen (opprinnelig fra Strinden) i noen år. Deretter havnet hun hos Jessen-familie i Tana. Finnes det noen med noen kunnskap om dette? Eller som kan fortelle meg om registere/informasjoner om skipsanløp/mannskapet i Vardø som kan bringe noe mer klarhet i Johanne Margrethes biologiske foreldre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Asbjørn Lind

Har du forsøkt Tolletanten i din leting etter skipsanløp? Nå vet jeg ikke om Vardø hadde eget tollsted på den tiden, men ta en forespørsel på nærmeste tollsted som finnes i dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.