Gå til innhold
Arkivverket

[#23255] Vielse i Førde 1763


Gjest Barbara Lose
 Del

Recommended Posts

Gjest Barbara Lose

Askvoll bygdebok Folket IIA forteller at Kristian Andersen var bonde i Stubseid 1781-1792. Han døde 1800, 76 år gammel. Det er ikke oppgitt hvor han kom fra.Jeg vet at hans kone Salome (Salmøy) Madsdatter er fra Kirketeig i Førde. Ifølge Familysearch giftet en Christian Andersen seg 19.6.1763 i Førde S&F med 'Salmoy Madsen'. Er det mulig å få opplyst hva som står i kirkeboken om Christians opphav?Mvh. Barbara Lose

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Vielsen er ført under 18. juni 1763 og sier: 'Christian Andersen Slotten med Salmøy Madsdr Kircheteig'. (Førde kirkebok A 3, 1749-1763, fol. 94b.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Barbara Lose

Jeg har fått hjelp i Brukerforumet. Kristian Andersen er ikke omtalt i bygdeboken for Førde under Slåtten ytre eller indre. Er han kanskje fra Slåtten i Jølster?Under Kirketeig står det: Salmøy 'til Slåttene'.Bygdeboken for Jølster sier at Kristian og Salome hadde 4 barn: Anders, Massi, Dorte og Alet, alle født ved 1760-tallet. Der står 'Borna er ikkje fødde her.' Er noen av dem å finne dåpt i Førde (eller Jølster)? Muligvis er søsken eller foreldre til Kristian Andersen oppført som faddere.Mvh. Barbara Lose

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Det var tre brukere på Kvammen/Slåtten i Jølster sist på 1600-tallet som hadde fornavn Anders, men ingen av disse synes å ha hatt noen sønn Kristian, og de fikk nok heller ikke barn på 1720-tallet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.