Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kirsten Holterud

[#23415] Elen Anna Petter Selandersdtr. Woland konf. 1819,Inderøy

Recommended Posts

Gjest Kirsten Holterud

Hun ble døpt i 1804 i Vor Frue kirke i Trondheim, der hennes foreldre, Hattemagersvend Peter Zelander og Pigen Elen Engstrøm, giftet seg året før. Senere er familen i Stod, der faren døde i aug. 1808. Elen Anna giftet seg først med Ole Pedersen Qvistad. De fikk tre barn og han døde i 1834. Året etter giftet hun seg med Eric Ericsen Aalberg. Men hvordan havnet hun på Woland (Vollan/Voland)? Jeg har tenkt meg at moren giftet seg med en som bodde på eller hadde annen tilknytning til gården, men har ikke hatt anledning til sjekke dette. Kan noen hjelpe?Mvh Kirsten

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hallvard Bragstad

Hei,du har en teori om at mora giftet seg med en som bodde på, eller har tilknytning til Volan i Inderøy.Jeg har registrert vielser i Inderøy tom. 1816 - og finner ingen som kan passe på Elen Engstrøm.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kirsten Holterud

Hei og takk for svar. Ved den omtalte konfirmasjonen var Elen Annas foreldre Petter Selander og Elen Ellingsdtr. Woland. Moren må jo også ha bodd på Volan. Siden Elen Anna giftet seg med odelsgutten på Qvistad, regner jeg med at hun ikke var tjenestejente el. lign.Hilsen Kirsten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.