Gå til innhold
Arkivverket

[#23453] Alfakrøll anno 1900?


Gjest Jan Frode Johansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Arne Langås

Se Dokumentasjon - Spesialteikn i teljinga:'@ brukes som skilletegn mellom to alternative opplysninger, når det ikke er mulig ut fra kilden å avgjøre hvilken av de to som er den riktige (f eks ?Even@Sven?).'Mvh Arne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Frank Johansen

Kan ikke påstå at jeg så noen @ i den lenken som ble gitt, men kan opplyse at @ i tidligere tider ble brukt av kjøpmenn, slik man bruker á i dag.Alstå 2 kg epler á kr 19.90 kunne bli skrevet 2 kg epler @ kr 19.90.mvh Frank H. Johansen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Trond Engen

@ er egentlig et gammelt håndskrifttegn, danna ved sammenskriving av bokstavene i det mye brukte småordet 'ad', helt tilsvarende & for 'et'. Det er derfor logisk - om enn kanskje overraskende historisk korrekt - at det ble tatt i bruk da internettets fedre trengte en forkortelse for adresse. I eldre dokumenter vil det sikkert kunne dukke opp i eksempler som @resse, @ notam, @equat &cetera. Eksemplet til Frank kan enten skyldes at fransk à er samme preposisjon som latin ad, og dermed også kunne erstattes med @, eller at kjøpmennene tildels brukte den latinske preposisjonen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arne Langås

Da jeg klikket på lenka i går, viste den til gården 'Solheim@Salheim' (110-63) i Åls herred, gårdbruker 'Arne T. Solheim@Salheim'. Dette er krets 13, personliste 10 i herredet. Nå viser den imidlertid til krets 1, personliste nr. 1 i samme herred.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.