Gå til innhold
Arkivverket

[#23472] Emigranter Oslo-Liverpool-Amerika


Gjest Kjell-Erik Andal
 Del

Recommended Posts

Gjest Kjell-Erik Andal

Mange emigranter reiste fra en havn i Norge over til England før de reiste videre til Canada eller Amerika. Finnes det noen lister i England over personer som reiste fra f.eks. Liverpool på nettet?Reiste alle som skulle til Amerika til Ellis Island?Eller fantes det andre havner de reiste til?Vet at mange som skulle nordøstre delen av Amerika reiste til Quebeck i Canada, men de listene har jeg gitt opp å finne.Kjell-Erik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torunn Cathrine Ludvigsen

Hei igjen... Jeg har ikke funnet noe, men jeg er en novise når det gjelder å lete i Amerika.Men på : [url="http://www.immigrantships.net/>http://www.immigrantships.net/finnes det enkelte ankomster til Bosten. ( vel en god del) men det er litt tifeldig hvilke lister som er transkribert.Du kan jo være heldig, selvfølgelig, men jeg mener at det ikke finnes noe ala Ellis Island på nett for Boston.Du kan bestille ruller fra NARA, de eksisterer jo.Jeg er ikke sikker på om du kan bestille privat, men muligens ditt bibliotek evt. Statsarkivet kan hjelpe deg der.Men her er hjemmesiden til NARA:http://www.archives.gov/index.htmlDer har de jo andre havner, New York inkludert. Mellom 1875-1892 er det jo også sporadisk hva som finnes.Før 1875 finnes det på :

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torgeir Kvalvaag

Til Tore: Det var vel derfor mange oppga 'Kvebekk' som destinasjon for amerikareisa.. I dag ville vi vel skrive 'Quebec,' kanskje. Det hadde vært artig om noen visste om et nettsted for imigranter som gikk i land i denne kanadiske byen. Mange utvandrere slo seg vel også ned i Canada. Hilsen Torgeir.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjell-Erik Andal

jeg har sett at mange har oppgitt kvebekk som destinasjon, det var nok enklest for de hvis de skulle f.eks. til Wisconsin og Illinois. Det var nok lengre med hest og kjerre fra New York enn det var fra 'kvebek'Men hvis det er noen som finner en hjemmeside hvor immigranter over Quebec er listet opp, er dette meeeget hjertelig velkommen.Ser ut som om Canada er et vanskelig land vedr. søking på nettet om akkurat genealogi? Eller.....????Kjell-Erik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor Kvien

Her er vel en av de bedre lenker til Canadiske ressurser: http://www.islandnet.com/~jveinot/cghl/cghl.htmlDeler av immigrantarkivene er søkbare, og selv fant jeg slekt i rullene til de frivillige styrkene til 1. verdenskrig. Ellers var også Halifax ett av landingsstedene for immigranter til Canada. Mange nordmenn bosatte seg i bl.a. i Manitoba og British Columbia. Dette må vel ses i sammenheng med innvandringen etter 1900 hvor Canadian Pacific satte opp egne båter for å skaffe jernabanearbeidere. Det påstås imidlertid at til tross for billig farm-land dro de fleste bøndene videre til norske bygder i USA hvor hvor de hadde kjentfolk og slektninger, og personlig har jeg ikke funnet norske miljøer (lag) i Canada på samme måte som i USA.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.