Gå til innhold
Arkivverket

[#23618] Wendelboeslekta - Bergen og Lærdal i Sogn


Gjest Magnar Hole
 Del

Recommended Posts

Gjest Magnar Hole

Ang. Innlegg nr. 17081 - Jacob Pedersen Wendelboe Den første av Wendelboene som kom til Lærdal var Klokkeren Herman Pedersen Wendb. f. 1705. Han har eg oppgitt til å være son av Peder Jacobsen Wendb. og Ingeborg Olsdtr. Kan denne Peder j. være son av Jacob Peders. i ovanevnte innlegg ? Stemmer bra med navna, og sonen Niels som er klokker, men er for ung til å være fafar til Herman som er f. i 1705. Kan Jacob P. ha vært gift før ? ( før ektesk. m. Kirsten Ibsdtr. ? )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sigmund Faret

I min slekt fra Hornnes finner en Wendelboer som følger:Kjell Nielsen W. d.1662 Hans kone marie Mortensdtr. De hadde ssønnen Nils Kjellsen W. d.1692 Nils Kjellsen hadde kone Margrete Søfrendsen d.1712-hennes foreldre var Søfrend Nielsen W d.1688 og Abelone Mortensdtr.d.1712 Nils Kjellsen og margrete Søfrendsen hadde datter Anne marie W. som giftet seg med Jørgen P.Norman Disse to var oldeforeldre til Nils Henrik Abel 1802-1829.Videre går slekten ned til DFaret i Hornnes i Evje og Hornnes kommune. -står til rådighet med flere opplysninger.og det ville være artig om en kobling her kunne komme til syne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Bryn

Herman Pedersen Wendelboe er vel den 'Hermand Kloker' som var fadder i Årdal kirke (anneks til Lærdal) ved en dåp 10.9. 1725. Kan han da være født så sent som 1705?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Magnar Hole

Enig i at det er litt seint. Han gifter seg som 19-åring, og får sønnen Ole når han er 22.Men det står i Lædalsboka at han døde i 1777 72 år gammel. Mulig feil ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Bryn

Er det Labergs bygdebok du har dette fra, eller er det den nye? Uansett kilde ser det jo ut til at dette er hentet fra kirkeboka. Kirkebøkenes opplysning om alder ved begravelser kan jo gjerne være 5-10 år feil. Riktignok oftere med for høy alder enn for lav.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.