Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Gaute Losnegård

[#23672] Skilsmissesak Kristoffer Tungesvik

Recommended Posts

Gjest Gaute Losnegård

Under arbeidet med bygdebok for Jondal kom eg over ein nordlandsskipper, Kristoffer Olson Tungesvik (1858-1907) frå Skånevik, gift med Kristina Sjursdtr. Ytre Vikane (f. 1863) frå Jondal. Dei skal ha budd i Ytre Vikane frå ein gong i 1880-åra til ca. 1897, men i folketeljinga 1900 er dei registerte under Vågen i Fjelberg. Dei ser då ut til å vere gifte framleis, men i bygdebok for Skånevik heiter det at då Kristoffer hadde vore lenge heimanfrå ein gong, hadde kona hans fødd eit barn som umogleg kunne vere hans. Han let seg då skilje frå Kristina, og tok borna med seg til Skånevik. Derifrå sende han dei til USA og planla å komme etter sjølv, men døydde før han kom så langt. Er det mogleg å sjekke opp denne historia? Finst det nokon arkivsaker etter ei slik skilsmisse?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest per helge seglsten

Skånevikbøkene ble skrevet av Anders Haugland, og utgitt mellom 1981 og 1990. Skilsmissen er helt sikkert registrert et sted (hos prest eller sorenskriver, ville jeg tro), men forfatteren burde jo kunne si noe om hvilke kilder han har for historien. Ellers skulle vel barna befinne seg i emigrantprotokollene for Bergen, om historien stemmer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.