Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Børge Strandskog

[#24133] Slekten STURE i Trøndelag

Recommended Posts

Gjest Børge Strandskog

Thomas P. Sture skal ha vært sorenskriver i Orkdal/Gauldal midt på 1600-tallet. Han var gift med Maren Andersdatter, og de hadde (trolig) en datter Karen Sture, som ble gift med prestesønnen Anders Hansen fra Inderøy. Anders Hansen ble prest i Hamarøy (1670), døde ung, men enka Karen levde et langt liv i nord, overlevde ytterligere to ektemenn og døde omkring 1720.Noen har opplysninger om Sture-familien og eventuelt kan bekrefte Karen Stures opprinnelse?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore H Vigerust

Han kalles 1645 sorenskriver over Dalene (A Olafsen, Fortegnelse over sorenskrivere i Norge 1591-1814, utg av NSF Oslo 1959, s. 177).Niels Anderssen Kloby ble utnevnt til sorenskriver 1642, men var fogd sammested 1653, mens Hans Anckersen var sorenskriver 1648-57 og Jacob Eilertsen sorenskriver 1657-67. Det er vel tvilsomt om Thomas P Sture var sorenskriver, se Olafsens bok, der han refererer til en manus av tidligere sorenskriver Skaanlund (i Gerhard Schønings samling i Det kgl bibliotek).Men hvis Dalene ble anvendt som navn på Gauldal og Orkdal, så var han jo i emnede der. Ellers så anvendes jo Dalene som (norsk navnevariant av) landskap på svensk side.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.